19 / 04 / 2024

Muğla'da yüzde 90'ı tamamlanan Bölge Müzesi'nin inşaatında son durum!

Muğla'da yüzde 90'ı tamamlanan Bölge Müzesi'nin inşaatında son durum!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yüzde 90’ı tamamlanan Bölge Müzesi’nin yüklenici firmasına fesihname gönderdi, şantiyeyi boşaltmasını istedi. Firma, Büyükşehir Belediyesi’ni mahkemeye verdi, yürütmeyi durdurma kararı aldırdı...



Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 17 milyon liralık yatırımı olan Bölge Müzesi'nde skandallar bitmiyor. Büyükşehir Belediyesi, Mayıs 2018'de temelini attığı ve 2019'da hizmete açılacağını bildirdiği müze inşaatının yüklenici firmasına fesihname yolladı. Yeni Asır'da yer alan habere göre; Fen İşleri Daire Başkanı Deniz Yaşar tarafından gönderilen fesihnamede gerekçeye yer verilmedi. Yüklenici firma mahkemeye gitti ve Yürütmeyi Durdurma Kararı aldırdı.

HAKSIZ FESİH KARARI

İnşaatın yüzde 90'ını tamamlayan yüklenici firma, dava dilekçesinde, haksız ve kanuna aykırı bir fesih kararı alındığını dile getirdi, pandemi sürecinde Cumhurbaşkanlığı Kamu İşlerine Tesir Genelgesi yayınlandığını hatırlatarak, "Önce Hazine ve Maliye Bakanlığı'na görüş sorulduktan sonra feshedilebilir kanununa da uyulmadığını ifade etti, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararlarına göre, yüzde 80'inden fazlası tamamlanmış işlerin, feshedilmesi değil tamamlanması kamu yararıdır" kararına da uyulmadığını hatırlattı. Edinilen bilgiye göre, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, inşaat süresinde defalarca proje değiştirerek hem müzenin tamamlanmasını geciktirdi hem de yaklaşık 1 milyon TL masraf çıkarıldı. 

BELEDİYE ZARARA UĞRADI

Öte yandan, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin, müzeleri sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı işletebileceği için müze yerine kent belleği yapmak istediği öne sürüldü. Bölge Müzesi'yle ilgili skandallar temel atma töreninden hemen sonra başlamıştı. Müzenin arazisini satan ailenin avukatı, "Araziyi emsallerinden daha pahalıya satın aldıkları ve belediyeyi zarara uğrattıkları" gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Osman Gürün hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 

Bölge Müzesi olarak başlanan, Kent Belleği afişi asılan 17 milyon TL'lik yapının geleceğini mahkeme belirleyecek.

Sancaktepe'deki hastane inşaatında son durum ne?

Alanya'da mimari projeye aykırı inşa edilen yapı yıkıldı!


Geri Dön