26 / 04 / 2024

konya mevlana müzesi ziyaretçi

konya mevlana müzesi ziyaretçi

Türkiye'nin en fazla ziyaret edilen müzeleri arasında yer alan Mevlana Müzesi'ni yılın ilk 6 ayında yaklaşık 900 bin kişi ziyaret etti..

Konya Mevlana Bölgesi'ndeki dönüşüm turizmi canlandıracak!

Konya Mevlana'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ,kentsel dönüşüm bölgede turizmi canlandıracağını dile getirdi. 

Konya Mevlana'da 19 bin 750 metrekarelik alan dönüşüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesi kapsamında 19 bin 750 metrekarelik bir alanda dönüşüm yapıldığını belirtti.

Mevlana Müzesi çevresi yeniden düzenlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şehre gelen her ziyaretçinin mutlaka Mevlana Müzesi'ni gezeceği bir projeyi hayata geçireceklerini müjdeledi.

Mevlana Müzesi çevresine kapsamlı proje yolda!

Konya'da Şeb-i Arus etkinliklerine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde mağdur olmayacakları şekilde Mevlana Türbesi çevresinde, yatay mimariyle tarihimizi, özümüzü ve kültürümüzü yansıtacak proje gerçekleştireceğiz" dedi...

Konya Payitaht Müzesi'nin inşaatı son sürat!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilenPayitaht Müzesi, Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapan Konya’da ecdadın hatıralarını gelecek nesillere aktaracak.

Konya Mevlana Müzesi'ne kapsamlı restorasyon!

Konya'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi'nde, Sultan İkinci Mahmut döneminden beri en kapsamlı restorasyon çalışmaları başladı. 

Mevlana Müzesi restore ediliyor!

Mevlana Müzesi'nde, Sultan İkinci Mahmut döneminden bu yana yapılacak olan en kapsamlı restorasyona başlandı.

Payitaht Müzesi Konya’ya değer katacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,  Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapan Konya’da ecdadın hatıralarını yaşatacak Payitaht Müzesi inşaatında incelemeler yaptı.

Konya Payitaht Müzesi'nin temeli atıldı!

Konya Payitaht Müzesi'nin temeli atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek "Konya'mızda modern müze anlamdaki ilk müze olacak." ifadelerini kullandı.

Konya Karargâh Müzesi açılıyor!

Konya Batı Cephesi Karargâh Müzesi Pazartesi günü ziyarete açılıyor. Müze 25 Eylül 2017'den itibaren hizmete girecek.

Konya Mevlana Müzesi'ndeki bina inşaatı durduruldu!

Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Mevlana Müzesi'ndeki ek bina inşaatına ilişkin proje hakkında açıklama yaptı. Kurul, projenin sonlandırılmasına karar verdi.

Antalya Kent Müzesi 2018'de açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kavşağı ile Andızlı Mezarlığı arasında yen alan yeni hizmet binasına taşındı. Sıra boşaltılan alan ile yıkılan eski stadyum alanını da kapsayan Antalya Kent Müzesi Projesinin hayata geçirilmesine gelindi. Müze'nin 2018'de ziyarete açılması bekleniyor.

Konya Mevlana Müzesi 2017'de açılacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Kültür Bakanlığı ile mutabakatla yürüttüğümüz Mevlana Müzesi projesi var. İnşallah Mevlana Müzesini yapıp 2017 yılı içinde açılışını gerçekleştireceğiz." dedi

konya mevlana müzesi ziyaretçi Haberi

konya mevlana müzesi ziyaretçi

Türkiye'nin en fazla ziyaret edilen müzeleri arasında yer alan Mevlana Müzesi'ni yılın ilk 6 ayında yaklaşık 900 bin kişi gezdi.


Konya Müzeler Müdürü Yusuf Benli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı teknik sorunlardan dolayı müzenin geçen yılki ziyaretçi sayısını net olarak bilemediklerini söyledi.


Bu yılın ilk 6 ayında Mevlana Müzesi'ni yaklaşık 900 bin kişinin ziyaret ettiğini bildiren Benli, Mevlana Müzesi'nin Türkiye'de en fazla ziyaret edilen müzeler arasında yer aldığına dikkati çekti.


Benli, Konya'da 6 müze arasında en çok ziyaretçi alan yerin Mevlana Müzesi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:


"Müzeye dönem dönem farklı ülkelerden ziyaretçiler geliyor. Ramazan ayının ilk günlerinden itibaren müzeyi çoğunlukla Japonlar ziyaret ediyor. Müzeyi ramazan ayında günlük 4 bin kişi ziyaret ediyor. Müzemize ziyaretlerde iç turizmde de çok önemli. Vatandaşlarımız, özellikle hafta...