18 / 04 / 2024

Mezitli'nin gündemi kent estetiği!

Mezitli'nin gündemi kent estetiği!

Mersin Mezitli'nin gündemi kent estetiği. Mersin'in merkez Mezitli İlçesi Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği'ni (MERYAP) ziyaret ederek, kent estetiği konusunda görüşmeler yaptı.



Mersin'in merkez Mezitli İlçesi Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği'ni (MERYAP) ziyaret ederek, kent estetiği konusunda görüşmeler yaptı. 

MERYAP Yönetim Kurulu Başkanı Nesini Ekinci ve yönetimi tarafından karşılanan Başkan Tarhan'a belediye meclis üyesi mimar Selami Arıcı, Yapı Kontrol Müdürü Mehmet Kıratlı ve ruhsat amiri Tayfun Çayan eşlik etti. Yaklaşık iki saat süren toplantıda kent estetiği konusundaki hassasiyetini vurgulayan Başkan Tarhan, imar planı konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Tarhan, Büyiikşehir Belediyesi'nin yetkisinde olan 1/5000 ölçekli nazım imar planının yapılmasında tüm sivil toplum kuruluşlarını duvarlı olmaya çağırdı. 


Mezitli Belediye Başkanı, sivil toplum örgütlerinden gelecek olan tekliflerin Biiyiikşehir Meclis'inde gündeme getireceğini kaydetti. 


Kent estetiğinin ihtiyaçlarına cevap verilebilmesi için nazım imar planın yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Tarhan. Mezitliye daha güzel bir gelecek sunma adına herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti. 


MERYAP Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci de Mezitli'nin Mersin'in en gelişmiş ilçesi olduğunu belirterek. "Başkan Tarlıan'ın, göreve geldiği günden bu yana Mezitli'deki yaptığı çalışmalar sayesinde daha çok gelişeceğine inanıyorum. Mezitli'ye hizmet vermeniz bizi ciddi anlamda sevindirmiştir. Tek amacımız kentimize faydalı olmak" dedi 


Gazette


Geri Dön