19 / 04 / 2024

Mezitli'ye 20 milyon Euro'luk arıtma tesisi yapılacak!

Mezitli'ye 20 milyon Euro'luk arıtma tesisi yapılacak!

Mezitli'de yapılacak olan Atıksu Arıtma Tesisi projesi hakkında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz "20 milyon avro yatırım tutarı olması beklenen tesis ile Akdeniz'in atık sulardan kaynaklanan kirlenmesi önlenecek" dedi




Mezitli'de yapılacak olan Atıksu Arıtma Tesisi projesi hakkında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz "20 milyon avro yatırım tutarı olması beklenen tesis ile Akdeniz'in atık sulardan kaynaklanan kirlenmesi önlenecek" dedi. MEŞKİ Genel Müdürlüğü tarafından EBRD'den (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) temin edilen 20 milyon avro tutarındaki dış kredi finansmanı ile gerçekleştirilmesi planlanan Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi Projesi için yer görme ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 


385 BİN KİŞİYE HİZMET VERECEK 

Proje hakkında bilgi veren Başkan Burhanettin Kocamaz "Mezitli'de inşa edilecek olan arıtma tesisiyle ilçenin atık suları arıtılacak. İhale kapsamında Mezitli'de 385 bin kişiye hizmet verecek, 55 bin metreküp/gün kapasitede, azot ve fosfor giderimli ileri biyolojik atıksu arıtma tesisinin yapımı ve 5 yıl süre ile işletilmesi yer alacaktır. Projelendirdiğimiz tesis sayesinde Mezitli'de atık sulardan kaynaklanan sorunlar çözümlenmiş olacak" diye konuştu. 


YÜKSEK KATILIM BEKLENİYOR

 Tesisin, Mezitli ilçesinin atıksu sorununun çözümüne yönelik önemli bir katkı sağlayacağını belirten Başkan Kocamaz, tesis işletme ihalesine yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda firmanın yoğun ilgi gösterdiğini, bu yoğun ilginin önümüzdeki günlerde artarak devam edeceğini ve ihaleye katılım oranının beklentilerin üzerinde olacağını tahmin ettiğini vurguladı. 


Sabah Mersin


Geri Dön