25 / 04 / 2024

MHP adayı Akbaş: Çukurova'yı Türkiye'nin cazibe merkezi haline getireceğiz!

MHP adayı Akbaş: Çukurova'yı Türkiye'nin cazibe merkezi haline getireceğiz!

MHP Adana Çukurova Belediye Başkan adayı Ali Uğur Akbaş, Çukurova Belediyesi Kültür Merkezi’nde göreve seçilmesi halinde yapacaklarını anlattı. Akbaş, "Çukurova’nın noteri yok, vergi dairesi yok, bunların hepsini burada kuracağım." dedi...




MHP  Adana  Çukurova Belediye Başkan adayı Ali Uğur Akbaş, ilçeyi Türkiye’nin cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi.


Akbaş, Çukurova Belediyesi Kültür Merkezi’nde göreve seçilmesi halinde yapacaklarını anlattı. Seçilmesi halinde vatandaşın en kolay ulaşacağı başkan olacağını dile getiren Akbaş, "Çukurova’nın 'bizim Ali'si olmaya geliyorum." dedi. Akbaş, vatandaşın hakkını koruyacağını, belediye bütçesini kesinlikle çarçur etmeyeceğini ifade etti. İlçede yeni evlenecek çiftleri konut sahibi yapacaklarını anlatan Akbaş, kuracakları teleferik hattı ile Kabasakal’dan Balcalı’ya 10 dakikada ulaşımı sağlayacaklarını vurguladı. Vatandaşın rızasını öne alarak kentsel dönüşüm yapacaklarını ifade eden Akbaş, "Belediye bünyesinde kreş, etüt merkezi, kültür evleri kuracağım. Engelsiz bir Çukurova oluşturacağım. Rehabilitasyon merkezi kuracak, kadın, konuk ve yaşlılar için bakımevleri, sığınma evleri oluşturacağız." dedi.


Her mahalleye bir sosyal tesis yapma sözü de veren Akbaş, "Bu tesislerde fitness salonundan kütüphanesine kadar herşey olacak. Gençler için çok amaçlı spor salonları kuracağız. Göl kenarı atıl durumda. Burayı da turizme açacağım. Burada plaj olacak, marina kurup yürüyüş parkurları oluşturacağım. Çukurova’nın noteri yok, vergi dairesi yok, bunların hepsini burada kuracağım. Göl kenarına marka kafe restorantlar yapıp, üzerine butik oteller kurduracağım. Çevre illerden buraya akışı sağlayacağım." ifadelerini kullandı. 


Evleri birer mini fabrikaya dönüştüreceklerini kaydeden Akbaş, "Bayanlar aksesuar, nakış dikiş yapacak, belediye de aracılık edip, fabrikalara satış imkânı sunduracak. Hayvan misafirhanesi ile de insanlar şehir dışına çıktığında hayvanlarını buraya emanet edebilecek. Sokak köpekleriyle ilgili de kısırlaştırma projemiz olacak. İlçemizdeki işsiz gençleri de sosyal tesislerde istihdam edeceğiz. Bunun yanında yöresel ürünlerimizi tanıtacağız. Adana kebabı, şalgamı, narenciyemiz için festivaller yapacağız." diye konuştu. 


Akbaş, ayrıca, köylerin altyapı, toplu taşıma, konut ve tarım arazilerinin verimli kullanımı sorunlarının çözümü için de gayret göstereceğini ifade etti.


"MİNİ DİSNEYLAND ÇUKUROVA'DA İNŞA EDİLECEK"


Akbaş’ın ardından sahneye eşi eski mankenlerden Yeliz Yeşilmen çıktı. Düşler Ülkesi projesi hakkında bir sunum yapan Yeşilmen, "Özellikle bayanları ve çocukları düşündüğüm bir projeydi. Eşim de kabul etti. Düşler Ülkesi ismini verdik. Bayanların özellikle haftasonu çocuklarıyla gidebileceği bir yer yoktu. Küçük bir Disneyland gibi Düşler Ülkesini geliştirdik. 0-16 çocuklar için düşündüğümüz bir proje. Çocuk pastanemiz var, anneler çocuklarımızla birlikte yemek pişirebilecekler, aynı zamanda pastane olabilecek. Tesiste, lunapark olacak. Bu tesisle çevre illerden insanları çekmeyi düşünüyor. Topalak tarafında göl manzaralı düşünüyoruz. Masal kahramanları olacak, spor kompleksleri, gezici tren olacak, tesis dört mevsim kullanılabilecek. Çocuklar için oyun alanları var, piknik imkânları bulunacak ve kendi elektriğini de kendisi üretecek. Alanımızda kadınlar kadınlar kahvesi de olacak. At çiftliği ile küçük bir hayvanat bahçesi de düşünüyoruz. Çocuklar için havuz olacak, amaç her şeyi bir tesis altında birleştirebilmek." ifadelerini kullandı.


Adana Haber Gazetesi


Geri Dön