25 / 04 / 2024

Miami Plajının gözdesi Versace Konağı satılıyor!

Miami Plajının gözdesi Versace Konağı satılıyor!

Versace, Akdeniz mimarisine göre inşa edilmiş, 1930'lardan kalma bu bina için 2,95 milyon dolar ödedi. 1993'te yan taraftaki bir otel için 3,7 milyon dolar daha ödedi ve bir havuz ve müştemilat inşa etmek için burayı yıkma izni aldı...



FLORIDA Miami Beach LIZETTE ALVAREZ MIAMI BEACH — Gianni Versace 1992'de Ocean Drive'da yıkık dökük bir konut alıp onu bir ihtişam sembolüne dönüştürdüğünde, git gide aşikar olan şey resmiyete kavuştu: South Beach dönemi  / başlamıştır. 

Paten kayan mankenler, dalgakıranların üzerinde hız yapıyordu. 


Pastel renkli Art Deco oteller, üzerlerindeki ölü toprağını attı. İbiza tarzı gece kulüpleri South Beach'in dört bir yanında mantar gibi çoğaldı. Bu ortamın yaratılmasına ön ayak olan Louis Canales, "Buralarda çok meşhur biri olan Gianni'nin ortama dâhil olması, adeta bir tasdik mührüydü" diyor. O dönemden bu yana South Beach'in bu ayrıcalıklı kesiminde malikanenin akıbeti dâhil çok az şey değişime uğradı. 


Versace 1997 yılında sarayının ön merpenlerinden çıkarken, Andrew Cunanan isimli seri katil tarafından vurularak öldürüldü. Ancak malikâne mozaikleri, mermer zeminleri, akik tuvaletleri ve 24 karat altınla kaplı yüzme havuzuyla olduğu gibi duruyor. 


2000 yılında Versace ailesi malikâneyi 19 milyon dolara bir telekom girişimcisi olan Peter Loftin'e sattı. 


O zamandan beri de konut, kulüp, butik otel ve etkinlik mekanı olarak kullanıyor. Davalar, aksayan kredi ödemeleri, ödenmemiş vergiler ve haczi önlemek için başlatılmış bir federal davayla anılan malikâne, diğer adıyla Casa Casuarina, 17 Aralık'ta açık artırmaya çıkarılacak. 


ABD'nin en pahalı evlerinden biri olarak kabul edilen ev, geçen sene Haziran ayında 125 milyon dolara satışa çıkarıldı ve daha sonra fiyatı 75 milyon dolara indirildi. 


Açık artırma için en az 25 milyon dolarlık bir başlangıç teklifi gerekiyor ve muhtemel alıcıların en az 40 milyon dolarlık sermaye beyan etmeleri lazım. Nakash ailesi ve onların Jordache Enterprises isimli şirketlerine ait olan VM South Beach, Aralık ayında evin kredi borcunu 25 milyon dolara üstlendi ve en az 32,5 milyon dolar teklifte bulunarak evi elinde tutabilir. 


Diğerleri de 10 odası ve 11 banyosu bulunan 2 bin 130 metre karelik evi satın almak için bunun üzerinde bir teklif verebilir. Versace, Akdeniz mimarisine göre inşa edilmiş, 1930'lardan kalma bu bina için 2,95 milyon dolar ödedi. 1993'te yan taraftaki bir otel için 3,7 milyon dolar daha ödedi ve bir havuz ve müştemilat inşa etmek için burayı yıkma izni aldı. 


Malikânenin içinde çeşitli tarzlara yer verdi: Yunan, Roma, Fas, İspanyol ve Mısır. Freskler, mozaik camlı pencereler ve Fas temalı bir duş yaptırdı. Ocean Drive'ın bu kesimi, artık turistlere hitap ediyor. 1992'de kuşe kâğıtlı Ocean Drive dergisini kuran ve 15 yıl boyunca editörlüğünü yapan Jerry Powers, "Burası gürültülü, şamatalı ve kalitesiz" diyor. 


Povvers, "Malikâne, plajın bugüne kadarki en çok ilgi çeken yanı oldu. İnsanlar kapıların önünde fotoğraf çektiriyor. Versace markası tüm ihtişamıyla varlığını sürdürüyor" diye ekliyor. Bir zamanlar 125 milyon dolar değer biçilen South Beach'teki Versace malikanesi, şimdi bir müzayede ile satışa çıkarılıyor. 


Sabah The New York Times


Geri Dön