24 / 04 / 2024

Michele Puzzolante, tatil köyü gibi yat tasarladı!

 Michele Puzzolante, tatil köyü gibi yat tasarladı!

İtalyan tasarımcı Michele Puzzolante 20 metre uzunluğunda, güneş enerjisi ile çalışan ve lüks bir tatil köyü gibi olan bir yat tasarlayarak 360 derece açıyla denizin altını görme imkanı veriyor





İtalyan tasarımcı Michele Puzzolante, yüzen küçük bir tatil köyüne benzeyen yat geliştirdi. Lüks otel, lüks denizaltı gibi tasarlanan, “Solar Floating Resort” isimli yat, sadece güneş enerjisiyle çalışıyor. Güneşten elektrik elde eden fotovoltaik panellerin olduğu yatın merpenle inilen alt kısmında denizin altını gözlemleme imkanı veren, altı küçük koltuğun sığdığı cam bir bölüm var.


Doyumsuz tablo


Burada deniz canlıları, köpekbalıkları, yunuslar, egzotik balıklar 360 derece açıyla görülebilecek, fotoğrafları çekilebilecek. Denizaltı bölümünün camı herhangi bir tehlikede kırılmayacak kadar kalın ve güvenilir. Tasarımcının sitesinde, “Dünya çapında 30 bin denize sıfır ve ada otelleri var. Bu yüzden SFL’nin gerçeğe dönüşmesi için iyi fırsatlar var. SFL, otellerin standartlarını artıracak” deniliyor.


Jakuzi bile var


Uzunluğu: 20 metre. Kapasitesi: 6 kişi. Odalar: 2 tek kişilik, iki çift kişilik yatak odası, büyük bir mutfağı, salon ve jakuzisi var. Fiyatı: Üretim maliyeti 1.8 milyon dolar, satış fiyatı ise açıklanmadı.


Geri Dön