29 / 03 / 2024

güneş enerjili yat

güneş enerjili yat

İtalyan tasarımcı Michele Puzzolante 20 metre uzunluğunda, güneş enerjisi ile çalışan ve lüks bir tatil köyü gibi olan bir yat tasarlayarak 360 derece açıyla denizin altını görme imkanı veriyor

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

Güneş enerjisine 1 yıl içerisinde 10 milyar dolarlık yatırım yapıldı!

Beklentinin üzerinde bir yatırım iştahıyla karşılaştıklarını belirten Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, “Güneşte 10 milyar dolara yakın yatırım sahaya yansıdı. Bu beklentilerin üzerinde bir gelişme oldu” ifadesini kullandı.

Gram altın yılbaşından bu güne yüzde 50 kazandırdı! Altın yatırımcıları servetine servet ekledi!

Altın fiyatları dün açıklanan ABD enflasyon rakamlarının beklentilerin altında gelmesi ile yükselişe geçti. Gram altın yılbaşından bu güne yüzde 50 kazandırdı! Altın yatırımcıları servetine servet ekledi!

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? BIST 100 yükseldi mi? Yatırımcılar bu rakamlara göz atın!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinin yeni güne nasıl başladığı yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Peki Borsa bugün yükseldi mi? İşte ayrıntılar...

Yatırımcılar dikkat! Borsa yeni güne nasıl başladı?

Yatırımcıların gündeminde yer alan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,13 artışla 4.476,91 puandan başladı.

Altın alımı için o seviyeyi bekleyin! Hatice Kolçak yatırımcıları baştan uyardı! Herkes o güne hazır olsun!

Ünlü altın uzmanı Hatice Kolçak  altın almak isteyen yatırımcılara seslenerek '' o seviyeyi bekleyin'' uyarısında bulundu. Herkes o güne hazır olsun.

KİM Market’ten güneş enerjisine 5 milyon dolarlık yatırım! 

Eylül 2021'de ticaret hayatına başlayan KİM Market, 5 milyon dolarlık güneş santrali yatırımı yaptığını açıkladı.

''Ne altın ne dolar, gümüşe yatırım yapan kazandı'' diyen Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş açıkladı!

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş ''Ne altın ne dolar gümüşe yatırım yapan kazandı'' diyerek  yatırımcılara açıklama yaptı.

Çiftçilere resmen son dakika şoku! Mazot ve gübre desteği hesaplara ne zaman yatırılacak? Hemen bakın!

Milyonlarca çiftçiler, mazot ve gübre desteği ile ilgili son dakika gelişmelerini merak ediyor ve araştırıyor. Çiftçilere resmen son dakika şoku... Mazot ve gübre desteği hesaplara ne zaman yatırılacak... Hemen bakın...

Dünyanın ilk güneş enerjili arabası çıktı

Hollandalı merkezli elektrikli otomobil üreticisi Lightyear, bir ilke imza attı. Hollandalı merkezli şirket, güneş enerjisiyle çalışan ilk aracını tanıttı.

Fabrikalar rüzgar ve güneş enerjisine odaklandı! Kendini 2 yılda amorti ediyor!

Fabrikaların yeni gözdesi rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları oldu. Üretilen enerjiyi satarak iki senede kendini amorti etmesi de fabrika sahiplerini cezbeden detaylar arasında yer alıyor.

Güneş Global Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güneş Global Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mahmut Günşe tarafından kuruldu.

güneş enerjili yat Haberi

güneş enerjili yat



İtalyan tasarımcı Michele Puzzolante, yüzen küçük bir tatil köyüne benzeyen yat geliştirdi. Lüks otel, lüks denizaltı gibi tasarlanan, “Solar Floating Resort” isimli yat, sadece güneş enerjisiyle çalışıyor. Güneşten elektrik elde eden fotovoltaik panellerin olduğu yatın merpenle inilen alt kısmında denizin altını gözlemleme imkanı veren, altı küçük koltuğun sığdığı cam bir bölüm var.


Doyumsuz tablo


Burada deniz canlıları, köpekbalıkları, yunuslar, egzotik balıklar 360 derece açıyla görülebilecek, fotoğrafları çekilebilecek. Denizaltı bölümünün camı herhangi bir tehlikede kırılmayacak kadar kalın ve güvenilir. Tasarımcının sitesinde, “Dünya çapında 30 bin denize sıfır ve ada otelleri var. Bu yüzden SFL’nin gerçeğe dönüşmesi için iyi fırsatlar var. SFL, otellerin standartlarını artıracak” deniliyor.


Jakuzi bile var


Uzunluğu: 20 metre. Kapasitesi: 6 kişi. Odalar: 2 tek kişilik, iki çift kişilik yatak odası, büyük...