19 / 04 / 2024

Microsoft bulut kesintisi yaşandı! Etkisi global oldu

Microsoft bulut kesintisi yaşandı! Etkisi global oldu

Çarşamba günü, bir internet kesintisinin global manada milyonlarca kullanıcı aracılığı ile  kullanılan Teams ve Outlook gibi hizmetlerle beraber bulut platformu Azure'u devre dışı bırakmasının ardından tüm bulut hizmetlerini kurtardığını bildirdi. 



Azure'un durum sayfası, hizmetlerin Amerika, Avrupa, Asya Pasifik, Orta Doğu ve Afrika'da etki etti. Yalnızca Çin'deki hizmetler sorun yaşamadı.

Sabah geç saatlerde Azure, çoğu müşterinin Microsoft Geniş Alan Ağı (WAN) tamamen kurtarmanın akabinde hizmetlerin sürdüğünü görmüş olması gerektiğini söyledi.Microsoft'un bilgilerine göre 15 milyon kurumsal kullanıcısı ve 500 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan Azure'da yaşanacak bir kesinti, birden fazla hizmeti vurabilir ve dünyanın en büyük şirketlerinin hemen hemen tamamı platformu kullandığından domino etkisi oluşturabilir.

Pandeminin daha çok çalışanın evden çalışmasına geçmesine sebep olmasının akabinde işletmeler giderek daha fazla online platformlara bağımlı hale geldi.

Daha önce Microsoft, Microsoft WAN'daki cihazlarda bir ağ bağlantısı sorununun meydana geldiğini belirlediğini söyledi. Bunun, internetteki istemciler ile Azure arasındaki bağlantıyı ve veri merkezlerindeki hizmetler arasındaki bağlantıyı vurduğu belirtildi.

Microsoft bulut kesintisi yaşandı! Etkisi global oldu

Microsoft daha sonra, probleme neden olduğuna inandığı bir ağ değişikliğini geri aldığını ve "kurtarma sürecini hızlandırmak için ek altyapı" kullandığını tweetledi.

Microsoft, kesintiden etkilenen kullanıcı sayısını açıklamadı, ancak kesinti izleme web sitesi Downdetector'dan alınan veriler, kıtalarda binlerce olay gösterdi.

Downdetector sitesi, kullanıcılar da işin içinde olmak üzere türlü kaynaklardan gelen durum raporlarını harmanlayarak kesintileri izler.


Geri Dön