19 / 03 / 2024

Microsoft emlak sektörüne giriyor!

Microsoft emlak sektörüne giriyor!

Microsoft, Seattle’da yerel halkın ve teknoloji çalışanlarının yararlanabileceği konu projeleri geliştireceğini, müteahhitler için çok düşük faizli krediler vereceğini açıkladı. 



Teknoloji şirketlerinin merkez üssü haline gelen Seattle’da emlak sektöründe yaşanan sorun Microsoft'u harekete geçirdi. Firma, konut inşaa etmek için 500 milyon dolar ayırdığını açıkladı.

Seattle'de konut krizi

Techinside sitesinde yer alan habere göre, Seattle bölgesinde yaşayan yerli halk, teknoloji şirketlerinin yükselttiği emlak fiyatları nedeniyle yaşayacak ev bulamıyor. Kiralarıın ve satılık ev fiyatlarının faiş fiyatlarda olması vatandaşları büyük bir krize sürüklüyor.

Kamu çalışanlarına 500 dolarlık vergi

Seattle’da görev yapmak zorunda olan hemşireler, kamu çalışanları ya da yerel esnafın, bölgede oturacak ev bulamaması nedeniyle şehir yönetimi, teknoloji şirketlerine, çalışan başına 500 dolarlık bir vergi getirdi. 

Düşük faizli krediler verecek

Konut krizine çözüm Microsoft'tan geldi. Microsoft, bölgede, yerel halkın ve teknoloji çalışanlarının yararlanabileceği konu projeleri geliştirecek müteahhitler için çok düşük faizli krediler vereceğini açıkladı. 

500 milyon dolarlık bütçe

Toplamda 500 milyon dolarlık bir bütçe ayıran Microsoft, projeden çok düşük bir kar edeceğini, asıl amacının bölgede yaşanan konut krizine hızlıca çözüm getirmek olduğunu duyurdu. Microsoft’un ayırdığı 500 milyon dolarlık bütçenin içinde, bölgedeki evsizlere destek olan STK’lar için ayrılan 25 milyon dolarlık bağış fonu da yer alıyor.


Geri Dön