28 / 03 / 2024

Microsoft konut sektörü

Microsoft konut sektörü

Microsoft, Seattle’da yerel halkın ve teknoloji çalışanlarının yararlanabileceği konu projeleri geliştireceğini, müteahhitler için çok düşük faizli krediler vereceğini açıkladı. 

Konut sektörü ekonominin dinamizmi!

Sabah Gazeytesi köşe yazarı olan Şeref Oğuz bugünkü yazısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin inşaat sektöründeki açıklamalarını değerlendirdi. Oğuz, ''Yaşanılır belde için ihtiyaç duyduğu; değer üreten konut sektörüdür'' dedi.

Rusya ile ilişkilerin düzelmesi konut sektörünü etkileyecek!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Turizm sektöründen sonra konut sektörünün de eli kulağı iki ülke arasında yaşanan diyaloglarda.Rusya’ya uzatılan ‘Zeytin Dalı’ konut sektörüne de değecek” dedi.

Konut sektörü Babalar Günü kampanyasıyla hareketlendi!

Ramazan ayı ve Babalar Günü nedeniyle konut sektöründe kampanya yarışı yaşanıyor. Yaz aylarında durgunlaşan sektörde satışları hızlandırmak isteyen firmalar birer birer kampanyaları devreye almaya başladı.

Tamer Özyurt: Faiz indirimi konut sektörüne ivme kazandıracak!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Türkiye Merkez Bankası’nın yarım puanlık faiz indirimine gitmesini sevindirici bulduklarını ifade etti. Özyurt "Faiz indirimi konut sektörüne ivme kazandıracak" dedi.

Haluk Sur, Moody’s'in konut sektörü değerlendirmesini yorumladı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s dün yaptığı Türkiye konut sektörü açıklamasını GYODER İcra Kurulu Üyesi Haluk Sur değerlendirdi. İşte Haluk Sur'un değerlendirmesi..

Moody’s'in uyarısına konut sektöründen yorum!

Moody’s, Türkiye’de konutta 5 yılda yüzde 93’e ulaşan fiyat artışları için ‘Sürdürülebilir değil. Yumuşak iniş yaşanacak’ yorumu yaptı, konut sektörü açıklamayı değerlendirdi.

Karlılık sorunu yaşayan gruplar konut sektörüne yöneliyor!

Kârlılık sorunu şirketleri hızlı geri dönüş alabilecekleri konut yatırımına yöneltiyor. Anadolu Grubu, Aksoy Holding ve Kosifler Group gibi mevcut faaliyetlerinde kârlılık sorunu yaşayan gruplar daha cazip gördükleri konut sektörüne yöneldi.

Faiz ucuzlarsa konut sektörü hareketlenir!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör bugünkü yazısında yüksek faiz oranlarının etkilerini anlattı. Güngör, ''Ucuz faiz sayesinde konut talebi artacak, konut sektöründeki canlılık artarak devam edecek'' dedi.

KİT bu yıl konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira yatırım yapacak!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 11 milyar 884 milyon 373 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek. Bu yıl içerisinde konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira KİT yatırımı yapılması öngörülüyor.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

Microsoft konut sektörü Haberi

Microsoft konut sektörü

Teknoloji şirketlerinin merkez üssü haline gelen Seattle’da emlak sektöründe yaşanan sorun Microsoft'u harekete geçirdi. Firma, konut inşaa etmek için 500 milyon dolar ayırdığını açıkladı.

Seattle'de konut krizi

Techinside sitesinde yer alan habere göre, Seattle bölgesinde yaşayan yerli halk, teknoloji şirketlerinin yükselttiği emlak fiyatları nedeniyle yaşayacak ev bulamıyor. Kiralarıın ve satılık ev fiyatlarının faiş fiyatlarda olması vatandaşları büyük bir krize sürüklüyor.

Kamu çalışanlarına 500 dolarlık vergi

Seattle’da görev yapmak zorunda olan hemşireler, kamu çalışanları ya da yerel esnafın, bölgede oturacak ev bulamaması nedeniyle şehir yönetimi, teknoloji şirketlerine, çalışan başına 500 dolarlık bir vergi getirdi. 

Düşük faizli krediler verecek

Konut krizine çözüm Microsoft'tan geldi. Microsoft, bölgede, yerel halkın ve teknoloji çalışanlarının yararlanabileceği konu projeleri geliştirecek müteahhitler için çok düşük faizli krediler vereceğini açıkladı. 

500 milyon dolarlık bütçe

Toplamda 500...