23 / 04 / 2024

Migros 2010'da 400 mağaza açacak!

Migros 2010'da 400 mağaza açacak!

İzmir'den doğan Tansaş markasını da bünyesinde barındıran Migros, 2013 yılında 3 bin mağaza ve 30 bin çalışana ulaşmayı hedefliyor



Bu yıl 400 mağaza açacaklarını belirten Migros Genel Müdür Yardımcısı Şevki Tuncer, hedeflerinin 3 bin mağaza ve 30 bin çalışan sayısına ulaşmak olduğunu söyledi

İzmir'den doğan Tansaş markasını da bünyesinde barındıran Migros, 2013 yılında 3 bin mağaza ve 30 bin çalışana ulaşmayı hedefliyor. Her hafta hizmete açtığı 8 mağaza ile perakende sektöründeki payını sürekli artıran Migros, halen 1727 mağazasında 18 bin kişiye istihdam sağlıyor. Bu yıl Migros Perakende Grubu olarak 400 mağaza açmayı plandıklarını dile getiren Migros Genel Müdür Yardımcısı H. Şevki Tuncer, yıl başından bu yana 141 mağazayı hizmete soktuklarını söyledi.

HIZLI BÜYÜME
Şu anda Türkiye'nin 72 ilinde mağazaları olduğunu hatırlatan Tuncer, "2013 yılına kadar her yıl 6 bin kişiye istihdam sağlarak çalışan sayımızı 30 bine çıkaracağız. Bunun için de her hafta 8 mağaza açmayı planlıyoruz. Şu anda 273 Migros, 309 Tansaş, 1107 Şok, 9 Macrocenter, 8 5M ve 21 Ramstore mağazası ile 1727 mağazamız bulunuyor. 2009 yılı sonunda toplam mağaza sayımız 1586 idi. Sektörde hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin en büyük perakende zinciri olarak, geçen yılı 5.8 milyar TL ciro ile kapattıklarını, bu yıl bu rakamın daha da artacağını vurgulayan Tuncer, cirodan çok istihdama önem verdiklerini kaydetti. Geçen yılla birlikte bu yıl sonunda 12 bin kişiye iş yaratmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Tuncer, Türkiye'nin en büyük sorunu olan işsizliğin çözümü için çok çalıştıklarını ifade etti. 2011 ve 2012 yıllarındaki yeni mağazalarla birlikte 2013 yılında toplam 3 bin mağaza ve 30 bin çalışana ulaşma hedefinde olduklarının altını çizen Tuncer, bunu da başaracaklarına inandıklarını söyledi.

Ege'ye yatırıma devam
Grup içinde en değerli markalardan biri olan ve İzmir'den doğan Tansaş'ın mağaza sayılarını sürekli artırdıklarını belirten Migros Genel Müdür Yardımcısı Şevki Tuncer, 150'si Ege Bölgesi'nde, 159'u Ege dışında şu anda toplam 309 Tansaş mağazasına sahip olduklarını söyledi. Bu sayının hızlı bir şekilde artacağını dile getiren Tuncer, şöyle konuştu: "Tansaş, bu topraklarda doğdu. Biz bu markaya sahip çıkacağız. Ege Orman Vakfı ile yürüttüğümüz projede de Ege'nin zeytinlerini mağazamızda satıyoruz. Bu bölgedeki kurumlarla şimdiye kadar olduğunu gibi bundan sonrada işbirliği yaparak, buraya da kazandırmaya devam edeceğiz".

'Krizde kayıp yaşamadık'
Perakende grubu olarak farklı gelir gruplarına yönelik olarak mağaza konseptleri bulunduğunu, bu nedenle kriz döneminde kayıp yaşamadıklarını açıklayan Migros Genel Müdür Yardımcısı Şevki Tuncer, mağazalar arasında tüketici açısından geçişler olsa da toplamda satış hedeflerinde şaşma yaşamadıklarını söyledi. Kriz döneminde yatırımlarını hiç durdurmadıklarını ve son 2 yılda 12 bin kişiye istihdam sağladıklarını hatırlatan Tuncer, tüketicilerin de bu dönemde promosyonları daha yakından takip ettiği kaydetti.
YeniAsır/Murat Şahin


Geri Dön