19 / 04 / 2024

Mihail Prohorov 60 milyon dolar kaporayı kaybetti!

Mihail Prohorov 60 milyon dolar kaporayı kaybetti!

Dünyanın en pahalı evini satın alacağını duyuran Mikail Prokhorov, kararından vazgeçince deposito olarak ödediği 60 milyon doları yandı



Yasal rakamlara göre 17 milyar dolarlık serveti olan Rusya'nın en zengin adamının depositosunu geri almak için açtığı dava aleyhine sonuçlandı. Alpler'deki Counchevel'de iki malikanesi olan işadamının satın almaktan vazgeçtiği şato Fransız Kralı II. Leopold'a aitti.
Star

Basında yer alan diğer haberler;

39 milyon euroluk ev kaparosu yandı

Nikel kralI' Rus işadamı Prohorov, Fransa'daki 390 milyon euroluk villayı almaktan vazgeçince 39 milyon euroluk kaparoyu kaptırdı.
Küresel ekonomik krizden önce Fransa'nın en güzel villalarından birini satın almak üzere sözleşme imzalayan zengin Rus işadamı Mihail Prohorov'un kaparo olarak verdiği 39 milyon euro, sözleşmenin hükümlerini yerine getiremediği gerekçesiyle yandı. Prohorov 2008'de Fransa'da Monaco ve Nice arasındaki, Leopolda de Villefranche-sur-Mer villasını 390 milyon euroya almak için anlaşma imzalamış ve paranın yüzde 10'unu ödemişti. "Nikel kralı" küresel krizin patlak vermesiyle villayı satın almaktan vezgeçince ödediği kaparoyu mahkemede kurtarmaya çalıştı. Ancak dün Nice'de kaparo için açılan davada mahkeme, Prohorov'a paranın geri verilmesinin gerekmediğine karar verdi.
Sabah


Geri Dön