19 / 04 / 2024

Milas Canyon Ranch Welness Resort Kaplankaya açıldı!

Milas Canyon Ranch Welness Resort Kaplankaya açıldı!

Milas köylerinin denizle buluştuğu 5 milyon metrekare arazide, 250 milyon dolar yatırımla tamamlanan, Türkiye’nin ilk lisanslı sağlık oteli Canyon Ranch Welness Resort at Kaplankaya’da yaşam başladı.



Milas köylerinin denizle buluştuğu 5 milyon metrekare arazide, 250 milyon dolar yatırımla tamamlanan, Türkiye’nin ilk lisanslı sağlık oteli Canyon Ranch Welness Resort at Kaplankaya’da yaşam başladı.

Kaplankaya arazisi, Kazakistan merkezli olarak 2001 yılında gayrimenkul geliştirici yatırım şirketi olarak kurulan Capital Partners tarafından 2005 yılında satın alınmıştı.


İçinde 7 koyu bulunan arazinin yüzde 20’sini oluşturan Canyon Ranch’i, önümüzdeki yıllarda yeni otel ve gayrimenkul yatırımlarının takip etmesi planlanıyor.


Tümü deniz manzaralı toplam 141 odadan oluşan, “Leading Hotels of the World” üyesi merkezin; 17’si Executive King kategorisi olmak üzere 66 yamaç odası, 69 otel odası, 6 otel süiti ve 10 bin metrekarelik spa, fitness ve sağlıklı yaşam merkezi bulunuyor. Ayrıca 38 terapi odasında, Canyon Ranch’in Batı ve Doğu’ya özgü sağlık ve wellness uygulamaları birleştirilerek beden, ruh ve zihni yenileyen sağlıklı yaşam deneyimleri sunuluyor.


Projenin ilk etabında yer alan 76 villanın yüzde 80’i satılmış durumda.


Gelecek yıl 74 villanın da tamamlanmasıyla; Canyon Ranch, Amerika’dan sonra ilk kez Akdeniz’e de çıpa atmış olacak.


Capital Partners kurucu ortakları Burak Öymen ve Serzhan Zhumashov’a daha sonraki yıllarda şirketin yöneticilerinden Erkan Erkek de katılmıştı.


Kaplankaya’da toplam 2-2.5 milyar dolarlık bir yatırım hedeflediklerini söyleyen Öymen, “Avrupa turizminde iddialı bir ülkeyiz. Türkiye, dünya turizminde önemli bir noktada. Canyon Ranch, Türkiye’nin turizmde marka olarak bir üst seviyeye çıkmasını sağlayacak bir yatırım” diyor.


Öymen ve Capital Partners İcra Kurulu Başkanı Hasan Arat, Kaplankaya Canyon Ranch’e ilk olarak iş çevresinden dostlarını davet ettiler.


İçinde Acıbadem Sağlık Grubu ile işlettikleri bir hastane de olan tesiste; kişisel sağlık programlarını deneyimleyen misafirler arasında yer alan Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi Koç ve bu projeden ev de satın alan Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Muhtar Kent onuruna akşam yemeği verildi.


Konuklar arasında, ev sahiplerinin yanı sıra Akkök Grubu ortaklarından Ömer Dinçkök, Akfen Holding Başkanı Hamdi Akın, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Fas’a yerleşen Ayşegül Tecimer gibi tanınan isimler yer aldı.


Habertürk/ Serpil Yılmaz



Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı ;



Amerika Arizona'da bulunan ve dünyada üst gelir grubu turistlere hitap eden Canyon Ranch markası, ikinci adresi için Bodrum Milas'ı seçti. Milas'ta yedi adet koyu kapsayan 5 milyon metrekarelik bir alanı bundan 10 yıl öce satın alan Capital Partners, Amerika'nın ünlü sağlıklı yaşam kuruluşu Canyon Ranch'i Bodrum'a da getirdi. 10 bin metrekarelik bir alanda 141 odalı otel ve 76 villanın yer aldığı projeye Rahmi Koç, arazinin satın alındığı ilk gün manevi desteğini verdi ve araziyi gezdi. Koç ailesinden Ali Koç'un konut aldığı projede, daha inşaat çalışmaları başlamadan desteğini sunmak üzere Muhtar Kent de villa aldı. 


Canyon Ranch Kaplankaya'da Rahmi Koç ve Muhtar Kent onuruna verilen yemekte konuştuğumuz Capital Partners kurucu ortaklarından Burak Öymen, Rahmi Koç ve Muhtar Kent'in manevi desteklerinin kendileri için çok önemli olduğunu söylüyor. Öymen, Hasan Arat, Rahmi Koç, Tereza Maxova, Burak Öymen, Simin Arat, Muhtar Kent (soldan sağa) onur davetini bu nedenle yaptıklarını dile getiriyor. 


Konuklarına en iyi hizmeti sunmak üzere yola çıkan markanın Avrupa'dan önemli isimlerin de adresi olmasını beklediklerini kaydeden Burak Öymen, yabancı müşterilerin yüzde 30 paya sahip olduğunu ama bu oranın zaman içinde yükselebileceğini söylüyor. Şu an toplamda 38 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olan projede yatırımlara devam edeceklerini söyleyen Öymen, önümüzdeki 10 yıl içinde Kaplankaya'yı dünyanın en iyi projelerinden biri yapacaklarını anlatıyor. 


Burak Öymen, Capital Partners'ın en önemli projelerinden biri olan Kaplankaya'nın yanı sıra Moskova'da tamamlanan AVM yatırımları olduğunu ve Kazakistan'da sağlık sektörüne yönelik bir yatırıma hazırlandıklan bilgisini de veriyor. Öymen, Kazakistan'da 150 milyon dolarlık bütçeyle hayata geçirecekleri hastane yatırımını üç yıl sonra açacaklarını ifade ediyor. 



Ekonomist


Geri Dön