26 / 04 / 2024

Milas'ta hastane binasının tahliyesi meclis gündeminde!

Milas'ta hastane binasının tahliyesi meclis gündeminde!

Muğla'nın Milas ilçesindeki bir hastane binası meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Muğla'nın Milas ilçesindeki bir hastane binasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Özcan, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Özcan, ''Aşağıdaki sorularımın T.C. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Özcan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Muğla Milas ilçesinde nüfus artışı ve göç sonucu sağlık hizmeti ihtiyacını karşılamak amaçlı Milas Devlet Hastanesi geçtiğimiz otuz yılda üç kez bina değiştirmiş; 2020 yı ayında yeni binada hizmet vermeye başlamıştır. Ancak önceki dönemlerde devlet hastanesi binası olarak hizmet veren Milas ilçesi Hacıabdi Mahallesi 93 Ada 32 Parsel'de bulunan avlulu Kargir Hastane binası niteliğindeki alan ve Milas İlçesi Burgaz Mahallesi 22 ada 22 Parselde bulunan üç katlı hastane binası ve arası niteliğindeki alanlar boşaltılması sebebiyle atıl bir hal almıştır.''

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan'ın soruları:
1.Söz konusu Bakanlığınıza ait Milas ilçesi Hacıabdi Mahallesi 93 Ada 32 Parsel'de bulunan avlulu Kargir Hastane binası niteliğindeki alanda Bakanlığınızın herhangi bir çalışması veya planlaması bulunmakta mıdır? 

2. Söz konusu Bakanlığınıza ait Milas İlçesi Burgaz Mahallesi 22 ada 22 parselde bulunan üç katlı hastane binası ve arasında Bakanlığınızın herhangi bir çalışması veya planlaması bulunmakta midir? 

3. 2020 yılı Eylül ayında boşaltılan Milas İlçesi Burgaz Mahallesi 22 ada 22 Parselde bulunan “75. Yıl Milas Devlet Hastanesi” binası Covid-19 Pandemisi sürecinde hastanelerimiz yoğun bakım birimlerindeki hasta yoğunluğu düşünüldüğünde sadece pandemi müdahale binası olarak kullanılamaz mı? Bakanlığınızın söz konusu durumla ilgili bir çalışması bulunmakta mıdır? 
 


Geri Dön