20 / 04 / 2024

Millî Eğitim Bakanlığı 5 bin sözleşmeli personel alımı yapılacak! Başvuru şartları neler?

Millî Eğitim Bakanlığı 5 bin sözleşmeli personel alımı yapılacak! Başvuru şartları neler?

Millî Eğitim Bakanlığı, 5 bin sözleşmeli personel alımı yapacak. Bu kapsamda, ÖSYM tarafından KPSS tercih kılavuzu yayımlandı. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar, MEB personel alımı hakkında detaylı bilgi almak için branş dağılımı ve başvuru tarihleri gibi konulara odaklanmış durumda.



MEB 5 bin sözleşmeli personel alımı için başvuru şartları arasında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesi uyarınca kamu haklarından mahrumiyet bulunmamak, en az ön lisans veya lisans mezunu olmak, KPSS'den belirli bir puan almış olmak gibi kriterler yer alıyor. Branş dağılımı ise öğretmen, okul müdürü, rehber öğretmen, psikolog, öğretim elemanı, öğretmen yardımcısı ve teknisyen olarak belirlendi. Başvuru süreci ile ilgili detaylı bilgiler, ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS tercih kılavuzunda yer alıyor.

 

Meb personel tercihi nasıl yapılır?

ÖSYM, adayların tercihlerini internet aracılığıyla göndermeden önce tercihlerinin uygunluğunu kontrol etmeleri gerektiğini hatırlatıyor. Tercihler, tercih süresinin bitimine kadar değiştirilebilecektir ve sistemdeki tercihler elektronik ortamda http://ais.osym.gov.tr adresinden değiştirilebilecektir. Ancak tercih süresi tamamlandıktan sonra değişiklik yapılamayacaktır. Mezuniyet tarihinde değişiklik, tercihlerin kısmen veya tamamen iptali taleplerini içeren dilekçeler işleme alınmayacaktır. Adaylar, tercihlerini dikkatli bir şekilde yaparak işlemlerini tamamlamalıdırlar.

 


Geri Dön