25 / 04 / 2024

Millî Eğitim Bakanlığı 5 bin sözleşmeli personel alımı yapılacak! Başvuru şartları neler?

Millî Eğitim Bakanlığı 5 bin sözleşmeli personel alımı yapılacak! Başvuru şartları neler?

Millî Eğitim Bakanlığı, 5 bin sözleşmeli personel alımı yapacak. Bu kapsamda, ÖSYM tarafından KPSS tercih kılavuzu yayımlandı. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar, MEB personel alımı hakkında detaylı bilgi almak için branş dağılımı ve başvuru tarihleri gibi konulara odaklanmış durumda.



MEB 5 bin personel alımı şartları nedir?

5 bin sözleşmeli personel alımı için tercihlerin yapılması için ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruda adaylara bazı şartlar hatırlatıldı. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesi (B) fıkrası ile 48. maddesi ve Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasların Ek 1. maddesindeki şartların taşınması gerektiği vurgulandı. Başvuran adayların, ilan edilen pozisyonlara yerleştirilirken belirtilen niteliklere sahip olmaları, şartları taşımaları ve istenen belgeleri süresinde teslim etmeleri gerekmektedir. Bu şartları taşımayan ve yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile atamaları gerçekleştirilmeyecektir.

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın Ek 1’inci maddesinde belirtilen istisnalar haricinde, mühendis, avukat, hemşire, diyetisyen ve büro personeli pozisyonlarında sözleşmeli olarak kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilenlerin bu kılavuzda ilan edilen aynı unvanlı pozisyonlara yerleştirilmeleri halinde atamaları yapılmayacaktır. Adaylar, tercihlerini belirlerken bu şartları dikkate alarak karar vermeleri gerekmektedir.

Sözleşmeli pozisyonlara başvuracak adaylar hakkında Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması yapılacak. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesine göre, Türk vatandaşı olmayanlar sözleşmeli pozisyonlara başvuramayacaklar. Ancak, Bulgaristan'dan Türkiye'ye zorunlu göç eden Türk soyundan olanlar bu şarttan muaf tutuluyor. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde uyruğu "T.C." olarak kayıtlı olanlar KPSS'de tercih yapabilirler, ancak "KKTC", "2527 Sayılı Kanun Kapsamında Bulunanlar", "Yabancı Uyruklular" ve/veya "Mavi Kartlı" olarak kayıtlı olanlar KPSS'de tercih yapamazlar.

Sözleşmeli pozisyonlar için başvuru yapacak adaylar, genel şartların yanı sıra belirtilen pozisyonlar için gerekli niteliklere ve şartlara da sahip olmalıdırlar. Ayrıca, sağlık açısından mühendis, avukat, hemşire, diyetisyen ve büro personeli olarak çalışmalarına engel bir durumun olmaması gerekmektedir. Lisans mezunları için 2022-KPSS sonuçlarına göre KPSS P3 puanı almış olmaları gerekmektedir.

Öğretmen adayları müjde! 45 bin yeni öğretmen atamasının tarihi açıklandı!

MEB 5 bin personel alımı yapacak! MEB personel alımı ne zaman? MEB sözleşmeli personel alımı şartları nelerdir?

MEB büyük müjdeyi duyurdu! 5 bin personel alınacak! İşte şartlar ve branş dağılımı!


Geri Dön