24 / 04 / 2024

Millet bahçelerinde turizm alanları yapılması önerisi TBMM'de!

Millet bahçelerinde turizm alanları yapılması önerisi TBMM'de!

Millet bahçelerinde kamp ve karavan turizm alanları yapılması önerisi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çulhanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti  Adana  Milletvekili Mehmet Metanet Çulhanoğlu, millet bahçelerinde kamp ve karavan turizm alanları yapılması önerisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Çulhanoğlu, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Çulhanoğlu, ''Karavan Endüstrisi Birliğinin (The Caravanning Industry Association-CIVD) verilerine göre toplamda tescilli 664.600 adet Çekme ve Motorlu Karavan olduğu, Avrupa Karavan Federasyonu (European Caravan Federation-ECF) verilerine göre ise Avrupa’da 3.362.500 adet kullanımda olan Çekme Karavan bulunmaktadır. Türkiye Kamp ve Karavan Derneğinin yüzlerce üyesinin aileleriyle birlikte 2.000’in üzerinde yerli kamp ve karavancı turistimiz mevcuttur.

Münih Üniversitesi Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan bir çalışmada; 2015 yılında belirlenen 15 Avrupa ülkesinde kamp faaliyetleri sonucu elde edilen satış gelirlerinin 18,3 milyar Avro olduğu ifade edilerek, 26.000 kamp alanında toplam 367 milyon kişilik Kamp ve Karavan turistinin sadece gece konaklayarak yemek, eğlence ve kültürel faaliyetlerde 13,6 milyar Avro harcayarak bulundukları ülkelere turizm geliri sağladıkları belirtilmektedir'' diye konuştu.

Çulhanoğlu, şu açıklamalarda bulundu: ''Türkiye'nin turizm vizyonunu geliştirmek, ülkemizin turizm sektöründe tanıtımını ve kalkınmasını sağlamak için; başta Ankara, İstanbul,  İzmir  gibi büyükşehirlerimiz olmak üzere diğer illerimizde yapılması planlanan Millet Bahçelerinde 10-15 dönümlük bir alanının yeterli standartlarda (sıcak-soğuk su temin edebilecek, lavabosu ve WC'si olan, atık su boşaltma yerleri ve alışveriş merkezleri olan kamping alanları gibi benzeri) hizmetleri verecek bir alanın yerli ve yabancı Kamp ve Karavan Turizmcileri için tahsis edilmesiyle ülkemizin turizm sektöründeki büyük bir açığı kapatılacaktır. Ülkemizdeki yerli turistin yurtdışına gitmelerini önlemek, AvrupalI ve diğer yabancı turistlerin ülkemize gelmelerini sağlamak için yeterli standartlarda kamp ve konaklama yerleri acilen yapılmalıdır. Böyle bir hizmetle ülkemizin tanıtımıyla birlikte ekonomisine ve istihdamına da önemli ölçüde katma değer sağlanacaktır.''

İYİ Parti Adana Milletvekili Mehmet Metanet Çulhanoğlu'nun soruları:
Soru 1: Ankara, İstanbul ve İzmir ve diğer illerimizde yapılacak olan Millet Bahçelerinde; yerli ve yabancı Kamp ve Karavanalarımızın faydalanacakları 10-15 dönümlük bir alanı Kamp ve Karavan Turizm alanı olarak tahsis edecek planlamayı yaparak hayata geçirmeyi düşünüyor musunuz?

Soru 2: Bu hususta diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla (Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere) bugüne kadar herhangi bir toplantı yaparak ortak bir planlama yada çalışma yaptınız mı yada yapmayı düşünüyor musunuz?
 


Geri Dön