20 / 04 / 2024

Hopa'ya yeni stadyum yapılması önerisi mecliste!

Hopa'ya yeni stadyum yapılması önerisi mecliste!

Artvin'in Hopa ilçesine yeni bir stadyum yapılması önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'in Hopa ilçesine yeni bir stadyum yapılması önerisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan, sorusunun Gençlik Ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bayraktutan, ''Artvin ilimizi başarıyla 3. Lig 1. Grupta temsil eden Artvin Hopaspor futbol takımı şuanda grubunda liderlik mücadelesi vermektedir. Hopa halkının futbola olan ilgisi başarıya olan inancı, bütün Hopa'yı hatta Artvin'i kenetlemiş durumdadır. Ancak fiziki koşulların yetersizliği başarıya böylesine inanmış bir şehri olumsuz etkilemektedir. Hopa halkı Devletimizden stadyum beklemektedir. Mevcut stadın yetersiz olmasından dolayı 2. Lig yolunda mücadele veren Artvin Hopaspor, stadın kapasitesinin az olmasından kaynaklı seyirci desteğini sahaya gerçek şekilde yansıtamamaktadır. İnsanlar türbinleri hınca hınç doldurmakta, çevre inşaat ve binalarda maçı izlemeye çalışmaktadır. Bu durum çağımıza yakışan bir durum olmadığı gibi yöre insanın da hak etmediği bir tablodur. Böylesine futbola tutkun bir ilin daha iyi bir stat da müsabakalarını oynaması, hem futbol takımının başarısında etken olacak hem de futbol sevenlere büyük hizmet sağlayacaktır. 2. Lig yolunda ilerleyen Hopa ilçemize ivedilikle stadyum yapmanızı yöre halkı talep etmektedir'' diye konuştu. 

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın soruları:
1- Artvin Hopaspor'un kullandığı Hopa Şehir Stadını yeterli buluyor musunuz?
2- Hopa'ya ne zaman stadyum yapmayı düşünüyorsunuz? Bir takvim açıklar mısınız?


Geri Dön