26 / 04 / 2024

Milli Emlak, Alanya İncekum Plajı'ndaki otopark işletmesini durdurdu!

Milli Emlak, Alanya İncekum Plajı'ndaki otopark işletmesini durdurdu!

Alanya Belediyespor'un Alanya İncekum Plajı'ndaki otoparka kanunsuz bir şekilde çökerek ruhsatsız işletmesine Milli Emlak Müdürlüğü 'dur' dedi. Kulübe 15 bin 238 lira ceza kesildi.



Antalya'nın Alanya ilçesinde İncekum Plajı'nın otoparkının tahsis ve ruhsat alınmadan Alanya Belediyesi tarafından Alanya Belediyespor'a kiraya verilerek işletmeye açılmasına devlet el koydu. Hazine'ye ait olan ve 'Alanya Belediyespor Otoparkı' tabelası asılarak girişlerden makbuz karşılığı 4 TL alınmasının tepkilere yol açması üzerine inceleme başlatılmıştı. Yapılan inceleme tamamlandı ve otoparkın Alanya Belediyespor tarafından izinsiz ve ruhsatsız çalıştırıldığı belirlendi. 


PARA CEZASI YAZILDI 

SABAH Akdeniz'in 'Kanun tanımayan otopark işletmesi' başlığıyla 14 Ağustos 2015'te gündeme getirdiği otopark sorununa Alanya Milli Emlak Müdürlüğü el koydu. Alanya Kaymakamlığı'nın yazısı üzerine incelemesini tamamlayan Milli Emlak Müdürlüğü, Alanya Belediyespor'a 15 Temmuz- 25 Eylül 2015 tarihleri arasında yaptığı izinsiz işgal nedeniyle 15 bin 238 lira 'Ecrimisil' cezası tahakkuk ettirdi. 


TAHLİYE YAZISI GİTTİ 

Alanya Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve Alanya Belediyespor Başkanı Mehmet Erken'in Milli Emlak Müdürlüğü'nden gelen ceza yazısı üzerine parayı ödeyerek itiraz ettiği öğrenildi. Erken'in yerin Milli Emlak'a ait olmadığı ve asıl yer sahibinin Karayolları Genel Müdürlüğü olduğunu ileri sürerek cezanın iptal edilmesini istediği ifade edildi. 


ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK 

Erken'in, arazinin Karayolları'na ait olması halinde işgal edilmeye müsaitmiş anlamı çıkan bu itirazı şaşkınlıkla karşılandı. Bu arada Milli Emlak'ın tespiti üzerine 3621 Sayılı Kıyı Kanuna'na göre yerin tahliyesi için Alanya Belediyesi'ne talimat yazdığı vurgulandı. Yasaya göre, kamu arazisi işgali tespit edildiğinde, işgalciden geçmiş dönem için ecrimisil tahakkuk ettirilerek tahliyesinin sağlanması gerekiyor. 



Sabah Akdeniz


Geri Dön