20 / 04 / 2024

Alanya Belediyespor, İncekum Plajı’ndaki otoparkı tekrar işletmeye açtı!

Alanya Belediyespor, İncekum Plajı’ndaki otoparkı tekrar işletmeye açtı!

Alanya Belediyespor, İncekum Plajı’ndaki Milli Emlak’a ait otoparka yine çöktü. Geçen yıl 15 bin lira ceza alan kulüp, otoparkı tekrar işletmeye açtı.



Alanya Belediyespor, İncekum Plajı'ndaki Milli Emlak'a ait otoparka geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çöktü. SABAH Akdeniz'in geçen yıl Ağustos ayında, 'Kanun tanımayan otopark işletmesi' başlığı ile gündeme getirdiği otoparka bu yıl da çöken Alanya Belediyespor, yüzsüzlüğünü iyice artırdı ve otopark girişine bu kez 'Alanya Belediyesi İncekum Ücretli Otaparkı' tabelası asıp giren çıkandan Alanya Belyediyespor ibareli gelişigüzel makbuzla 4 lira almaya başladı.


VERGİ USULSÜZLÜĞÜ

İncekum mahallesi Pegasus World Otel yanındaki İncekum Plajı, Alanya'da dernekler ve spor kulüplerinin iştahını kabartmaya devam ediyor. Her gün yüzlerce aracın giriş çıkış yaptığı otopark alanı için yapılan tahsis başvurularına Milli Emlak Müdürlüğü tarafından 'ret' cevabı verildiği ileri sürüldü. Alanya Belediyespor'un çöktüğü ruhsatsız otopark tepki çekerken, vatandaşa kesilen otopark ücreti makbuzlarında Maliye'ye ait hiçbir ibare bulanmaması vergi usulsüzlüğünü de gündeme getirdi.


CEZA BİLE DURDURAMADI

Alanya Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve Alanya Belediyespor Başkanı Mehmet Erken'in otoparkı daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da, "Milli Emlak'tan yazı gelinceye kadar işletiriz. Ne alırsak kar" mantığı ile işletmeye açtığı ileri sürüldü. SABAH Akdeniz'in 'Kanun tanımayan otopark işletmesi' başlığıyla 14 Ağustos 2015'te gündeme getirdiği otopark sorununa Alanya Milli Emlak Müdürlüğü el koymuş ve Alanya Kaymakamlığı'nın yazısı üzerine incelemesini tamamlayan Milli Emlak Müdürlüğü, Alanya Belediyespor'a bu yıl Şubat ayında 15 Temmuz- 25 Eylül 2015 tarihleri arasında yaptığı izinsiz işgal nedeniyle 15 bin 238 lira 'Ecrimisil' cezası tahakkuk ettirmişti.



Sabah


Geri Dön