27 / 04 / 2024

Milli emlak zinciri firması kurulacak!

Milli emlak zinciri firması kurulacak!

Türkiye’de gayrimenkul sektöründe uzun süredir Franchise firmaların elde ettikleri cirolar üzerine hükümete yakın çevreler harekete geçti. Yerli emlak zinciri kurulması için çalışmalara başlanıyor…



Türkiye emlak sektöründe uzun yıllardır yabancı markalı Franchise firmaları ağırlığını korurken, gayrimenkul aracılık firmalarının elde ettiği yüksek cirolar, hükümete yakın çevreleri harekete geçirdi. ekonomiege.com sitesindeki habere göre yüksek bütçeli portföylere talip olacak, güçlü müşteri ağı olan, girişimcilere birçok avantaj sağlayıp, rekabeti artıracak yerli emlak zinciri kurulacak.
 
Türkiye’de 10’un üzerinde yabancı zincir marka bulunuyor. Gayrimenkul sektörü,  2019 yılında konut stoklarını eritmeye hazırlanırken, uluslararası gayrimenkul danışmanlığı şirketleri de bayilerini ve cirolarını büyük oranda yükseltti. Yabancı markaların 2018 yılında yerli markalara göre oldukça yüksek cirolar ile hit yapması, iktidara yakın çevreleri devreye soktu.
 
Yabancı frencihise markalarının sektörde hakimiyetlerini genişletmesinden sonra, iktidar yakın çevreler ‘yerli ve milli’ Türk emlak zinciri kurmak için, 2018’dan beri çalışmalar gerçekleştiriyorlar. ekonomiege.com haber sitesindeki söyleşiye göre,  “İktidarın il başkanları tarafından da destekleneceği öne sürülen yerli emlak zincirinin, Alman, Rusça konuşan yabancı uyruklular ve Arap yatırımcılara yönelik oluşan pazarda ağırlıkları koyacakları öne sürüldü” denildi.
 
ekonomiege.com’da yer alan habere göre, yerli emlak Franchise firması kuruluşunda yer alan üst düzey bir yetkili, şu şekilde bir açıklama yaptı:
 
“Türkiye’deki emlak satış ve pazarlama sektöründe, yüzde yüz Türk sermayeli Franchise firmasının kurulamaması bizim hatamız. Bakınız, Türkiye’nin gayrimenkullerinde yıllardır yabancı markalar işlem yapıyor. Biz bu pazara artık güçlü ve etkili bir şekilde gireceğiz ve Türkiye’deki yabancı markalı Franchise firmalarına rakip olacağız. Öyle ki, brokerler ve danışmanlar kurulacak yerli emlak zincirinde yer almak isteyeceklerine eminiz. Kısa sürede ülke genelinde büyümek için PR’ın gücünü ve girişimcilere sağlayacağı avantajları sunulacağız. Bunların başında; frencihes giriş bedelinin alınmaması, ofislerin elde ettiği cirodan -sözleşmeye bağlı olmak kaydı ile-  ilk 5 yılda oldukça düşük paylar alınması gibi seçenekler sunucağız ve bu işi Franchise satmak amaçlı değil, Türkiye’de yerli emlak zinciri ağının profesyonelce kurulması için yapacağız. Asıl amacımız, gayrimenkul satış ve kiralanmasında elde edilen gelirlerin, Türkiye’de kalmasını sağlamak.”
 
ekonomiege'ye konuşan yetkili, kurulacak emlak zinciri firmasına hükümetin desteklediği hakkındaki söylentilere şu cevabı verdi: 
 
“Bugün Türkiye’ye ambargo koyan ülkelerin emlak franchise firmaları ile Türk halkımız hala satış sözleşmesi imzalıyor. Bizim girişimimiz siyasetten ve partilerden uzaktır. Biz Türkiye’de üretilen gayrimenkullerin pazarlanmasından elde edilen gelirin, yine Türkiye’de kalmasını istiyoruz. Devletimiz milli yazılımı, milli tarımı, milli teknolojiyi nasıl destekliyorsa, milli emlak franchise firmasını da aynı şekilde destekleyecektir.”

Emlak Katılım Bankası sektöre destek verecek!


Geri Dön