26 / 04 / 2024

Milli Emlak'ın son 10 yılda sattığı Hazine arazileri mecliste!

Milli Emlak'ın son 10 yılda sattığı Hazine arazileri mecliste!

Son on yılda Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışı yapılan veya kiralanan Hazine arazileri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, son on yılda Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışı yapılan veya kiralanan Hazine arazilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Öztürk, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ün soruları:
1- Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından TOKİ'ye devredilen Hazine arazisi miktarı ne kadardır?
2- Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışı yapılan belediye ve mücavir alan sınırları içindeki Hazineye ait tarım arazileri toplam miktarı ne kadardır?
3- Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından, satışı yapılan Hazine taşınmazı sayısı ne kadardır?
4- Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından kiraya verilen Hazine taşınmazı sayısı ne kadardır? Kiralama koşulları nedir? Bu kiralamalardan ne kadar gelir elde edilmiştir?
5- Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından taşınmaz ve/veya arazi sayı ve miktarı ne kadardır? Bu tahsislerden ne kadar gelir elde edilmiştir? Yatırıma teşvik amaçlı verildiği halde, şartlar gerçekleşöediği durumda uyguşanan yaptırım nedir?


Geri Dön