25 / 04 / 2024

Milyarder sayısında Pekin, New York'u solladı!

Milyarder sayısında Pekin, New York'u solladı!

Çin ile ABD arasındaki ekonomik yarış milyarder sayılarında da kendini gösteriyor. 21 milyon nüfuslu Pekin'de ikamet eden dolar milyarderi sayısı son bir yılda 33 kişi yükselirken, 8,4 milyon nüfuslu New York'taki artış 7 kişiyle sınırlı oldu.



Çin ile ABD arasındaki ekonomik yarış milyarder sayılarında da kendini gösteriyor. Sözcü'de yer alan habere göre; Forbes dergisi tarafından dün yayımlanan dünyanın en zenginleri araştırmasına göre, Çin'in başkenti Pekin, ev sahipliği yaptığı dolar milyarderleri sayısında 100'e ulaştı ve ABD'nin New York kentinden liderliği aldı.

Listeye göre, dünyanın finans merkezi olan New York'ta 99 milyarder yaşıyor.

21 milyon nüfuslu Pekin'de ikamet eden dolar milyarderi sayısı son bir yılda 33 kişi yükselirken, 8,4 milyon nüfuslu New York'taki artış 7 kişiyle sınırlı oldu.

Milyarder sayısında Pekin, New York u solladı!

TikTok’UN KURUCUSU PEKİN’İN EN ZENGİNİ

Sosyal medya devi TikTok'un çatı şirketi ByteDance'in kurucusu Zhang Yiming, 35,6 milyar dolarlık servetiyle Pekin'in en zengin sakini olarak belirlendi.

New York'un eski belediye başkanı ve Bloomberg ajansının sahibi Michael Bloomberg ise 59 milyar dolarlık servetiyle kentin en zengini oldu.

HONG KONG ÜÇÜNCÜ, İLK 10'DA 5 ÇİN KENTİ VAR

Çin'e bağlı özel idari bölge olan Hong Kong, 80 milyarder ile dünyada en fazla dolar milyarderine ev sahipliği yapan üçüncü şehir olarak listede yer alıyor.

Çin diğer kentlerinden Şenzen 68 milyarderle beşinci, Şanghay 64 milyarderle altıncı sırada oldu.

En çok milyardere ev sahipliği yapan 10 dünya kenti sıralamasında Çin'den beş kent yer alıyor. 

İlk 10'da ABD'den New York dışında sadece San Francisco yer alıyor. Bu kentteki milyar sayısı 48 olarak kaydedildi. 

ABD İLK SIRADA, ÇİN İKİNCİ

ABD, 724 kişiyle en çok dolar milyarderine sahip ülke konumunu korudu. ABD'de milyarderlerin serveti son bir yılda 1,5 trilyon dolar artışla 4,4 trilyon dolara ulaştı.

Çin ise 626 milyarder ve toplam 2,5 trilyon dolarlık servetle ikinci sırada oldu. Çinli milyarderlerin serveti bir yılda 1,3 trilyon dolar arttı.

Son bir yılda milyarderler listesine 210 yeni isim eklenen Çin, milyarder sayısı artışında dünyada ilk sıraya yerleşti.

Milyarder sayısında Pekin, New York u solladı!

DÜNYADA PANDEMİDE MİLYARDER SAYISI ARTTI

Forbes'a göre, dünyada geçen sene 2 bin 95 olan dolar milyarderi sayısı, 2021'de yaklaşık üçte birlik artışla 2 bin 755'e yükseldi.

Türkiye'de de dolar milyarderi sayısı 23'ten 27'ye yükseldi.

Dünyada dolar milyarderlerinin toplam serveti 13,1 trilyon dolara yükseldi.

ABD'de geçen sene 80 milyon kişi işsiz kalırken, 8 milyon kişi de yoksulluk sınırının altına düşmüştü. Bu dönemde ABD'de milyarderlerin toplam serveti yüzde 44 artış gösterdi.

Dünyanın ve Türkiye'nin en zenginleri kimler?


Geri Dön