26 / 04 / 2024

Milyarder Stuart Miller'dan dudak uçuklatan gayrimenkul yatırımı!

Milyarder Stuart Miller'dan dudak uçuklatan gayrimenkul yatırımı!

Stuart Miller’ın milyarder aile şirketi East Rock, Beverly Hills’de bulunan boş oteli 100 milyon dolara satın aldı.



Geçtiğimiz yıl Ekim'de koronavirüs vakaları ve hastanede tedavi gören hastaların sayısı yükselişteydi. ABD’de birçok eyalet karantina altındaydı. Bu nedenle bu ortam herhangi bir anlaşma için uygun görülmüyordu. 

Finans Gündem'de yer alan habere göre; milyarder Miller ailesinin kurucu yatırımcısı Stuart Miller 100 milyon dolarlık bir anlaşmayla Viceroy L'Ermitage Beverly Hills’i satın almak için hazırlık yapıyordu. Aile şirketi East Rock, emlak yatırım şirketi EOS Investors’la anlaşmayı tamamlamak amacıyla görüştü. 

Alıcılar, Brooke Shields’ın 18. yaşını kutladığı 45 yıllık lüks otelin yükselişe geçmesi için bekleyişte. Lüks otelde başkanlık suitinin gecelik ücreti ise 5,000 dolar. Fakat anlaşmanın yapıldığı dönemde oteldeki 116 suitin neredeyse tamamı boş durumdaydı. Başka bir deyişle, otel her hafta 50,000 ila 100,000 dolarlık gelir kaybı yaşıyordu. Fakat East Rock ve Miller piyasaların yönü aşağı olduğunda bu süreci yönetmeye yabancı değil.

New York merkezli emlak yatırımı şirketi Robert Douglas’ın Genel Müdürü Stephen O’Connor’a göre, ekonomik belirsizlikler göz önüne alındığında, anlaşmanın zamanlaması daha kötü olamazdı. Douglas, "Ancak bir çeyrek sonra, bu yatırım oldukça akıllıca görünüyor. İinsanlar gerçekten kötü bir anlaşma olacağını düşünmüştü ancak gerçek bir alım fırsatına dönüştü" diye konuştu. 

ABD’nin en büyük inşaat şirketlerinden Lennar Corporation’ın 35 yıllık deneyimli çalışanı Miller, 20 yıl boyunca sürdürdüğü CEO görevinin ardından Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. Şirket 1950’lerin ortasında babası Leonard Miller tarafından kurulmuştu. 

Bugün ailenin serveti, Forbes’un tahminlerine göre 1,8 milyar dolara ulaştı. 2020’nin ilk dönemlerinde piyasalarda korona virüsün ağırlığı hakimken, emlak gibi bazı sektörler büyümeyi sürdürdü. 

Milyarder Stuart Miller dan dudak uçuklatan gayrimenkul yatırımı!

Lennar ise şehir sakinlerini banliyölere yönelten bir pandeminin faydasını gördü ve şirketin hisseleri geçtiğimiz yıl yüzde 36'nın üstünde arttı. 2008'de ortaya çıkan finansal krizi, zorluk içindeki varlıkları satın alarak atlatmayı başaran şirket, aynı stratejiyi boş otel için de uyguladı. Ailenin yatırım felsefesi ise şu şekilde: 

"Zorluk fırsat yaratır." 

Lüks otel L’Ermitage’ın durumu ise tam anlamıyla böyleydi. Zorlu bir ekonomik ortamda olmasının yanı sıra, sahibi de kanun kaçağıydı.

Otelin eski sahibi Malezyalı Jho Low, multi milyon dolarlık 1MDB skandalının tam merkezinde yer alıyor. Low’un Beverly Hills’de bulunan oteli de kapsayan varlıklarına, Goldman Sachs’ı da sarsan skandalın ardından ABD hükümeti tarafından el kondu ve açık artırmayla satışa sunuldu. Low ise oteli 2010'da 46 milyon dolara satın almış ve tadilatı için 37 milyon dolar harcamıştı. Şimdi ise Low’un içinde bulunduğu güçlük, East Rock’ın yüksek getirili yatırımı oldu.

Serena Williams, Beverly Hills’teki villasını 7.5 milyon dolara satıyor!


Geri Dön