24 / 04 / 2024

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Bugün son gün: Ödemeyenler…

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Bugün son gün: Ödemeyenler…

Ev sahibi milyonları ilgilendiren gelişme için son gün. Kira geliri olanlar için sınır 7 bin Türk lirası olarak belirlendi. 2021’de elde dedilen zirai, ticari, ücret geliri, serbest meslek kazancı gibi kazançlar için yıllık süre sona eriyor. 



İş yerlerinde 53 bin Türk lirası, konutta ise 7 bin Türk lirasının üstünde kira geliri olanlar, gelir vergisi ödeyecek. Kira gelirlerinden eğitim, bağış, sigorta ve sağlık masrafları vergiden düşürülebilecek. Konutta yalnızca tek mesken için istisna uygulaması yapılırken, kira gelirini eksik beyan eden ya da hiç kira geliri beyan etmeyenler bu imkândan faydalanamayacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) internet sayfasından paylaşılan duyuruya göre, geçtiğimiz yıl kazanılan zirai kazanç, ticari kazanç, serbest meslek kazancı, ücret geliri, menkul sermaye iradı ile değer artışı kazancı, gayrimenkul sermaye iradı ve arızi kazançlar için senelik gelir vergisi beyannamesinin verilme zamanı bugün itibarıyla son buluyor. 

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Bugün son gün: Ödemeyenler…

Gelir vergisi beyanında, zirai, ticari ve mesleki faaliyetinden ötürü gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri yıllık gelir vergisi beyannamelerini elektronik ortamda gönderebilecek.


Geri Dön