29 / 03 / 2024

Milyonlarca EYT'li merakla bekliyordu! Kademeli emeklilik geliyor

Milyonlarca EYT'li merakla bekliyordu! Kademeli emeklilik geliyor

EYT’lilerle ilgili olarak son dakika gelişmesi... Üç ayrı komisyon kuruldu. Komisyonlar çalışmalarını ekime kadar tamamlayacak. EYT’lilere kademeli emeklilik hakkı geliyor. 



Yıllardır beklenen memura ek gösterge düzenlemesinin Meclis’te yasalaşmasıyla birlikte hükûmet şimdi milyonlarca kişinin beklediği EYT, kamudaki sözleşmeli personel, taşeron ve geçici işçilerle ilgili adım atmak için takvim netleşti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli personel başta olmak üzere, EYT, kamudaki taşeron ve geçici işçilerle ilgili düzenlemelerin yıl sonuna kadar çıkarılmasını hedeflediklerini ifade etmişti. Bu çerçevede, Bakanlık bünyesinde üç ayrı komisyonun kurulduğu ifade edildi. EYT, kamudaki sözleşmeli personel ve geçici çalışanlar ile taşeron çalışanların durumlarıyla ilgili çalışma yapmak üzere kurulan komisyonların, ekim ayına kadar hazırlıklarını tamamlamaları tahmin ediliyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön