19 / 04 / 2024

Milyonlarca işçiyi ilgilendiriyor! Kıdem tazminatında tavan tutar belli oldu!

Milyonlarca işçiyi ilgilendiriyor! Kıdem tazminatında tavan tutar belli oldu!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren kıdem tazminatı tavanı, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin imzasıyla yayımlanan genelgeyle netleşti. İşte detaylar...



KIDEM TAZMİNATI TAVANI 2022 TEMMUZ NE KADAR?

Genelgeye göre, Temmuz-Aralık 2022 döneminde kıdem tazminatının tavanı 15.371,40 TL oldu. Kıdem tazminatı tavanının yükselmesiyle birlikte alınacak tazminatlar da arttı. SGK brütü 15.371 TL’nin üzerinde olan herkes tavan rakamdan faydalanabilecek. Buna göre 10 yıl boyunca çalışan biri işten çıkarılırsa alacağı kıdem tazminatı 153.714 TL olacak.

Milyonlarca işçiyi ilgilendiriyor! Kıdem tazminatında tavan tutar belli oldu!

KIDEM TAZMİNATI NASIL HESAPLANIR?

İş sözleşmesinin kıdem tazminatını gerektiren bir nedenle feshedilmesi durumunda, çalışılan her tam yıl için 30 günlük brüt ücret tutarında kıdem tazminatı ödenir. Bir yıldan artan süreler de oranlanarak hesaplamaya dahil edilir.

Kıdem tazminatı hesaplanırken işçiye ödenen ücretin yanı sıra kendisine düzenli olarak sağlanan tüm para ve yol parası, yemek parası, düzenli olmak koşuluyla ikramiye ödemeleri vb. gibi parayla ölçülebilen menfaatler de dikkate alınır. Her tam çalışma yılı için ödenen kıdem tazminatının tutarı, fesih tarihinde geçerli olan kıdem tazminatı tavanıyla sınırlandırılmıştır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön