26 / 04 / 2024

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Yüzde 25 kira artış sınırı kimlere uygulanacak? 

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Yüzde 25 kira artış sınırı kimlere uygulanacak? 

Kira artışlarına getirilen sınırlama milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmalar patlama noktasına gelmişken, kira artış sınırlamasına ilişkin kafa karışıklıkları da artıyor. İşte uygulamayla ilgili ayrıntılar...



Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, okuyucusunun sorusuna verdiği yanıta "Bu konudaki son yazımda o yazımın bir son olmayacağını, daha çok yazacağımı söylemiştim, işte başladık. Başladık çünkü konu çok geniş bir kesimi ilgilendiriyor ve iş o hale geldi ki ihtilaflar patlama noktasında" ifadelerini kullanarak başladı ve hala tereddütlü noktalar olduğuna dikkat çekerek yasayla birlikte konuyu açıkladı.

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Yüzde 25 kira artış sınırı kimlere uygulanacak? 

Kira artış sınırlamasına ilişkin yasa sebebiyle "1 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılması gereken zamlarda, üç yıl beş yıl ayrımı yok" diye konuşan Tamer Heper, her kiracının yüzde 25 zam yapacağını aktardı. Bu durumun mahkemeye taşınması durumunda da yüzde 25 zam kararı verileceğini vurgulayan Heper, "Birgün enflasyon endeksi yüzde 25’in altına düşerse bu oranda zam uygulanacak, yüzde 25’in üzerinde olduğu müddetçe 1 Temmuz 2023 tarihine kadar zam oranı yüzde 25" açıklamasında bulundu ve bu durumda eski kiracı yeni kiracı ayrımının olmadığını belirtti.

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Yüzde 25 kira artış sınırı kimlere uygulanacak? 

Toplumda bu konuuyla ilgili ikinci bir tereddüt oluştuğunu da dile getiren Heper, uygulamanın 1 Temmuz'da başlayacağının basında yer aldığına ancak 11 Haziran itibariyle başladığına dikkat çekti. Heper, "Zam durumu bu ama ‘bu seviyede zam yapacaksın, benim istediğim zammı yapmayacaksan evden çık’ sözünün de geçerliliği yok" dedi ve evden çıkmak için yasal tahliye şartlarından birinin bulunması gerektiğine vurgu yaptı. 

Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı geldi! Siz de E-devletten hemen başvurabilirsiniz! Sakın kaçırmayın!

Yüzde 25 peşinat ve 36 ay taksitle arsa satışı bugün başlıyor! Sakın kaçırmayın! Aralarında İstanbul ve İzmir de var!

Motorine bir indirim daha geliyor! Bayram müjdesi! İşte Opet, PO, Shell, BP, Total 29 Haziran 2022 fiyat listesi...

A101'de indirim rüzgarı! Meyve, sebze, et ve süt ürünlerinde kampanya! İşte 29 Haziran 2022 fiyat listesi...

Asgari Ücret Komisyonu'nun önündeki ek zam miktarı ve hesaplanan miktar belli oldu!


Geri Dön