20 / 04 / 2024

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Çırak ve staj sigortası olana emeklilik yolu açılıyor...

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Çırak ve staj sigortası olana emeklilik yolu açılıyor...

Emekli olmayı bekleyen milyonlarca kişi EYT (emeklilikte yaşa takılanlar) yasasının detaylarını merakla araştırıyor. Çırak ve staj sigortasının emeklilik hesabına dahil olup olmadığı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki EYT'de çırak ve staj için gelişmeler olacak mı? İşte detaylar..



5 milyon kişi çırak ve staj sigortasıyla erken emekli olma hayali kuruyor. 
fakat küçük bir detay işin rengini değiştiriyor. Emekli olmayı da geciktiren staj ve çırak sigortası ile ilgili düzenleme gündemde. EYT (emeklilikte yaşa takılanlar) yasası kapsamında düzenleme yapılırsa milyonlarca kişinin mağduriyeti giderileceği öngörülüyor.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Çırak ve staj sigortası olana emeklilik yolu açılıyor...

KONULAR YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLECEK!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in staj sigortasına yönelik yaptığı son açıklamalar milyonlarca kişiyi emeklilik konusunda heyecanlandırdı. Bakan Bilgin bir soru üzerine "Biliyorsunuz stajda sağlık sigortası yapılıyor ama emeklilik sigortası yapılmıyor. Çok eski bir düzenleme. Bu konunun yeniden ele alınması gerekiyor" dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, "Ben bu konuda bir çalışma yaptırıyorum. Bunun sonuçları ne olur? Bu EYT kapsamında da bunu değerlendirmek gerekir çünkü. EYT çalışmamız tamamlandığı zaman o dosyamız bittiği zaman bu soru da aydınlanmış olur." Peki, çıraklık ve staj döneminde ödenen primler emeklilikte sigorta başlangıç tarihi olarak kabul edilir mi? İşte yanıtı...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön