24 / 04 / 2024

Milyonlarca vatandaşa müjde! O borçlar siliniyor!

Milyonlarca vatandaşa müjde! O borçlar siliniyor!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ve Vergi Cezaları ve Sigorta Primleri Dahil Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.



TBMM'de kabul edilen düzenleme ile; 30 Nisan 2021 tarihine kadar Ticaret Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri, belediyeler ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'na bazı borçlar yeniden yapılandırılacak.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; düzenleyici ve denetleyici kurumlar tarafından verilen idarî para cezaları, koronavirüsle mücadele kapsamında verilen para cezaları ile tütün ve tütün ürünleri kullanımından kaynaklanan para cezaları hariç tutulacaktır.

Milyonlarca vatandaşa müjde! O borçlar siliniyor!

Kabul edilen yasaya göre, 30 Nisan 2021 ve öncesinde beyana dayanan vergilerde verilmesi gereken beyannamelerin vergi, vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme cezaları, 2021 yılı için 30 Nisan 2021 tarihine kadar tahakkuk eden vergi, vergi cezaları, gecikme faizi, gecikme cezaları, idari para cezaları, SGK tarafından tahakkuk ettiği halde ödenmemiş, sigorta primleri, emeklilik keseneği, işsizlik sigortası primi ile bunlara bağlı gecikme cezaları belediyelerin amme alacakları da düzenleme kapsamında yer alıyor.

Yapılacak düzenleme kapsamında belediyelerin su, atıksu ve katı atık ücretleri, aldıkları bazı paylar; Büyükşehir belediyelerinin katı atık ücretleri ile su ve kanalizasyon idarelerinin su ve atık su ücretleri de yapılandırılacak.

Milyonlarca vatandaşa müjde! O borçlar siliniyor!

 

Motorlu taşıtlar vergisi, taşıta ilişkin idari para cezaları ile geçiş ücretinin en az yüzde 10'unun ödenmesi şartıyla taksit ödeme süresince fenni muayene izni verilecek.

Yapılandırmadan faydalanacaklar, ödemelerini 6, 9, 12 ve 18 aylık taksitlerle yapabilecekler.  Karşılıksız çek, protestolu senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarını zamanında ödemediği için Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'ne bildirimde bulunulan kişi ve kredi müşterilerinin geçmiş ödeme performanslarına ilişkin olumsuz kayıtlar dikkate alınmayacaktır. 

Milyonlarca vatandaşa müjde! O borçlar siliniyor!

BORÇ YAPILANDIRMA NEDİR?

İhtiyaç anlarında alının ihtiyaç kredisini ödemekte zorluk çekenler, SGK borcunu ödeyemeyenler veya motorlu taşıtlar verggisi gibi bazı vergileri ödemekte zorlananler için çeşitli kurumlar tarafından borç yapılandırılması yapılarak ödemede kolaylık sağlanıyor. 

Borcunuzu, borçlu olduğunuz tutar için gerekli belgelerle birlikte yetkili makamlara başvurarak bütçenize uygun yapılandırarak ödeyebilirsiniz.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Yapılandırma bugün başlıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön