25 / 04 / 2024

Milyonların beklediği EYT için tarih netleşti! EYT'de son durum ne?

Milyonların beklediği EYT için tarih netleşti! EYT'de son durum ne?

3600 ek gösterge ve sözleşmeli memurlara yeni haklar meselesinin çözüme kavuşması sonrasında EYT konusu öncelikli olarak gündeme gelecek. Milyonların beklediği EYT için tarih netleşti. Peki, EYT'de son durum ne? İşte tüm merak edilenler...



3600 ek gösterge düzenlemesi ve sözleşmeli memura yeni haklar çalışması sonrası emeklilikte yaşa takılanlar için EYT düzenlemesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın öncelikli gündemine girecek bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak EYT çalışması 6 adımlı çözüm haritası ile ele alınacak. 

Çok kapsamlı olarak hazırlanan 3600 ek gösterge çalışmasının taslak ve metninin Mayıs ayı sona ermeden kamuoyu ile paylaşılması, bununla beraber de Temmuz ayına kadar da sözleşmesi memurlara yeni haklar düzenlemesinin ayrıntılarının netleşmesi bekleniyor. Temmuz ayı sonrasında ise EYT düzenlemesi Bakanlığın öncelikli gündemi olacak. 

Milyonların beklediği EYT için tarih netleşti! EYT de son durum ne?

Konuyla ile ilgili açıklamalar yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin şu sözleri söyledi;

"Çalışanlarımızı koruyacağız, emekçilerimizi koruyacağız. Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim. Sadece memurların, işçilerin değil emeklilerle ilgili de çalışmalarımız var.

3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Son düzenlemeleri yapacağız. Sözleşmeli meselesi, EYT meselesi de var. Bunlar dosya dosya hepsi önümüzde."

Milyonların beklediği EYT için tarih netleşti! EYT de son durum ne?

EYT'YE 6 ADIMDA ÇÖZÜM HARİTASI

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2022 yılı içerisinde ele alınacak olan EYT düzenlemesi için 6 adımlı bir  yol haritası izlenecek. EYT için izlenecek olan yol haritası şöyle açıklandı;

  1. Kapsam belirlenecek
  2. Emeklilik şartları tespit edilecek
  3. Mali boyutu hesaplanacak
  4. Maaş hesabı yapılacak
  5. Uygulama biçimi tespit edilecek
  6. Taslak yazılıp karar alınacak

Aile Bakanlığı hesaplara 2.354 TL nakit para yatırdı!

Gelir İdaresi Başkanlığı 70 sözleşmeli personel alımı yapacak!

Ev sahipleri ve kiracıların gözü bu tarihte! Haziran 2022 kira artış oranı ne zaman belli olur?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön