27 / 04 / 2024

Mimar Mühendis Odaları'nda seçim heyecanı!

Mimar Mühendis Odaları'nda seçim heyecanı!

İKİ yılda bir yapılan TMMOB'a bağlı Mimar ve Mühendis Odaları seçimleri yapılıyor. İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Meslekte Birlik Grubu Başkan adayı Çağlar Karamanlı olarak açıklandı.



İKİ yılda bir yapılan TMMOB'a bağlı Mimar ve Mühendis Odaları seçimleri yapılıyor. Makine Mühendisleri, Harita Mühendisleri ve Orman Mühendisleri Odası gibi bazı Odaların İstanbul Şubelerinin seçimlerinin sonuçlandığı bugünlerde önümüzdeki hafta sonu İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi seçimleri yapılacak. 

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Meslekte Birlik Grubu Başkan adayı Çağlar Karamanlı olarak açıklandı. 

Başta Türk Mühendisler Birliği ve ÜLKÜTEK olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun oıtak adayı olan Karamanlı, İnşaat Mühendisleri Odası yönetimine geldiklerinde nasıl bir anlayış sergileyeceklerini anlattı; "İnşaat Mühendisleri arasında hiçbir fark gözetmeden hizmet sunacağız, amacımız Meslektaşlarımızın iş hayatındaki problemlerine çözüm üretmek, onların karşılaştıkları her sıkıntıda yanlarında olmaktır." Karamanlı, "Üyesi bulunduğumuz meslek odalarımız maalesef aşırı seviyede politize edilmiş, ülkemizde İnşaat Sektörünün lokomotif sektör olmasına rağmen mesleki gelişimlerin takipçisi olamamış, yerel yönetimler başta olmak üzere özel firmaların talan alanına çevirdikleri İstanbul'u geri kazanmak için mücadele edeceğiz. 

Her tarafı tarih kokan İstanbul'da usulsüz iskan ve yapı izinleri ile imar izni verilmiş, şehrin nüfusu kapasitesinin 2 katına çıkarılarak şantiyeleri rantiyeye çevirmiş zihniyet ile mücadele edeceğiz" dedi. 

Genç başkan adayı Çağlar Karamanlı, "Ülkemizin Odalara ihtiyacı tartışmasızdır. Bu sebeple Odaların ellerinden yetkilerinin alınmasına karşıyız hatta daha da güçlenmesi gerektiğine inanıyomz. 

Ancak haklı haksız her fikre karşı çıkan, yapılan doğm mu değil mi diye düşünmeden sadece politik sebepler ile inatlaşan bir anlayış ile Odaları marjinal yapılar haline getiren yönetim anlayışından da kurtaracağız. Ülkeyi kim yönetir ise yönetsin yapılan her doğruyu desteklerken yanlışlarında karşısında dimdik durmayı kendimize görev addedeceğiz. 

Odaları siyasetin değil bilimin, tekniğin mühendisliğin sesi haline getirerek Türk Devletine ve Türk Milletine hizmet eden kuruluşlar olması için çalışacağız. Bu sistemi düzeltmek için, meslektaşlarımızla el ele vererek, bu gidişe onurlu bir meslek odası rolü ile dur diyebilmek adına karşınızdayız. 

16 Şubatta yapılacak seçimlerde etkin ve güçlü bir İMO için Meslekte Birlik Grubu olarak desteklerinizi bekliyomz." dedi. 


Ortadoğu


Geri Dön