25 / 04 / 2024

Mimar ve Mühendisler Grubu'ndan Edirne çıkarması!

Mimar ve Mühendisler Grubu'ndan Edirne çıkarması!

Mimar ve Mühendisler Grubu’nun şubeleşme sürecinde ülkemizin çeşitli illerine gerçekleştirdiği ziyaretler çerçevesinde 10 Haziran 2012 günü Edirne gezisi gerçekleştirildi



MMG Genel Başkanı Avni Çebi başkanlığında gerçekleştirilen geziye Genel Başkan Yardımcıları Osman Şahbaz, Kadem Ekşi, Yönetim Kurulu Üyeleri Turan Koçyiğit, Serkan Cantürk, Genel Sekreter Erdem Kaya ile Komisyon Başkanlarından Doç. Dr. Yalçın Boztoprak katıldı. 

  

Avni Çebi: ``MMG Sağlam Temeller Üzerine Oturtulmuş Bir Dernektir.``


BİŞDER (Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği) Genel Merkezi’nde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selim Bulut, Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Kurt, Genel Sekreter Yasin Atik ve MMG Üyesi Vedat Küçük tarafından karşılanan MMG heyeti hep beraber kahvaltı yaptılar. Kahvaltı sonrası davetten duyduğu mutluluğu dile getiren ve MMG’nin şubeleşme aşamalarından bahseden MMG Genel Başkanı Avni Çebi; MMG olarak sağlam temeller üzerine kurulan bir dernek olduklarını ve gösterdikleri omurgalı duruş ile hiçbir siyasi görüşü savunmadan doğruları kamuoyu ile paylaştıklarını söyledi. Üniversitelerle ortaklaşa gerçekleştirdikleri etkinliklerle mesleki olduğu kadar, ülke gündeminde tartışılan konularda da bilimsel çözümler üretmeye çalıştıklarını söyleyen Çebi, şu ana kadar MMG bünyesinde İstanbul’daki Genel Merkez dışında Ankara, İzmir, Bursa, Sakarya, Kayseri, Konya ve Samsun’da şubeler bulunduğunu, bu şubelere yenilerini katmak amacı ile farklı şehirlerde çalışmalar yaptıklarını ifade etti. 

Amaçlarının her yere mantar gibi üreyen şube açmak olmadığını belirten Avni Çebi, kendisini MMG’ye yakın hisseden Mimar ve Mühendisleri, MMG bünyesine kazandırmak ve bulundukları bölgenin hem mesleki, hem de toplumsal problemlerine çözüm olabilecek bir yapıyı oluşturmak olduğunu söyledi. Edirne’nin de tarihi geçmişi ve kültürel özellikleri ile ülkemizin önemli bölgelerinden birisi olduğunu ve MMG olarak burada temsil edilmenin önemini bildikleri için bölgedeki ilkeli Mimar ve Mühendisleri, MMG çatısı altında toplamayı arzuladıklarını ifade etti. 


Selim Bulut: ``MMG`nin Birikim ve Tecrübelerinden Yararlanmak İstiyoruz.``


BİŞDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selim Bulut’ta MMG heyetini Edirne’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. 2005 yılında kurulan derneğin MARİFET ve TUSKON çatısı altında faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyleyen Bulut, dernek bünyesindeki komisyonlar ile farklı meslek kollarında çalışmalar yaptıklarını belirtti. Dernek üyesi mimar ve mühendislerin yanı sıra bölgede faaliyetlerini sürdüren mimar ve mühendisleri bir çatı altında toplamayı amaçladıklarını ifade eden Selim Bulut bu amaç doğrultusunda hem dernek bünyesinde bir komisyon oluşturmak istediklerini hem de MMG’nin birikim ve tecrübelerinden yararlanarak MMG çatısı altında etkinlikler yapmak istediklerini söyledi. 


Osman Şahbaz: ``Birikimlerimizi Edirne`ye Yansıtmaya Hazırız.``


Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz’da, 2012 Nisan ayında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde gerçekleştirdiğimiz Şehir ve Mimari Üzerine Konuşmalar – Yaşayan Mimar Sinan’ı Anlamak panelimizin bir benzerini Trakya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi ile birlikte gerçekleştirmek istediklerini. Bu panelin Edirne’ye ve Trakya Üniversitesine çok yakışacağını, böylelikle MMG’nin çalışmalarından güzel bir demetinin Edirne’ye yansıyacağını söyledi. 

Kahvaltıya katılan her iki dernek yöneticileri de konuyla ilgili fikirlerini belirttikten sonra, konuşulan konular ve ilkeler doğrultusunda MMG ve BİŞDER üyesi Vedat Küçük öncülüğünde çalışmalara başlanması ve BİŞDER üyesi mimar ve mühendislerle 17 Haziran 2012 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek ve EPDK Başkanı Hasan Köktaş’ın konuk olacağı Kahvaltılı Çalışıma Toplantısı sonrası bir araya gelinmesine karar verildi. 


Hasan Küçük: ``MMG`nin Edirne Oluşumunu Destekliyoruz.``


Kahvaltı sonrası MMG heyeti Vedat Küçük rehberliğinde önce Mimar Sinan Vakfı’nı ziyaret etti. Vakfa gelişinde MMG heyetini Kurucu Başkan Hasan Gümüş karşıladı. MMG Genel Başkanı Avni Çebi Mimar Sinan’ın ülkemiz için bir cevher olduğunu ve kendisine duydukları minnet çerçevesinde adına kurulmuş vakfı ziyaret etmek istediklerini söyledi. Edirne’ye gerçekleştirdikleri ziyaretin amacından bahseden Çebi, vakıf üyesi mimar ve mühendislerinde şubeleşme çalışmalarında kendilerine destek olmaya davet etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Mimar Sinan Vakfı Kurucu Başkanı Hasan Küçük, vakıf olarak ülke menfaatine olan her türlü oluşumu desteklediklerini ve bölgedeki mimar ve mühendisleri tek çatı altında birleştirmek isteyen bu oluşuma her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. 


Edirne Tepelerindeki Verici Antenleri Edirne Siluetine Gölge Düşürüyor


Büyük Usta Mimar Sinan’ın 86 yaşında inşa ettiği ve  ‘’Ustalık Eserim’’ dediği Selimiye Camisinin minarelerinin arkasındaki yüksek radyo ve televizyon antenlerinin bu eserin silüetine gölge düşürmesi heyetin ilgisini çekti. 

MMG heyeti öğle namazını Selimiye Caminde eda etti. Ardından Eski Edirne Camini, Şükrü Paşa Anıtını ve Balkan Savaşı Müzesi’ni ziyaret etti. Meriç Nehri kıyısında gezen ve çay içerek dinlenen MMG heyeti davet üzerine Şükrüpaşalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Öğle yemeğini ise Dernek Başkanı İskender Denizci ve Vedat Küçük’ün  hazırlamış olduğu ‘’ Erzurum Çağ Kebabı’’ı tüm misafirler beğenerek yedi.İkindi namazı için Tarihi Üç Şerefeli Camiye geçen heyet namaz sonrasında Edirne’nin en önemli geçim kaynaklarından bir olan meyve bahçelerinde günün yorgunluğunu attı. 


Geri Dön