24 / 04 / 2024

Mimarlar İncek plan değişikliğine tepkili!

Mimarlar İncek plan değişikliğine tepkili!

Mimarlar, İncek’te plan değişikliklerinin belediye meclisine gelip gelip geri döndüğüne, şimdi ise emsal artırımları ile onaylandığına dikkat çekti.



Ankara’yı parsel parsel sattığı, plan değişiklikleri yaptığı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından dillendirilen  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in göz diktiği son alan İncek’teki Kızılcaşar mahallesi oldu. Mahallede ciddi bir hareketlenme olduğuna dikkat çeken Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, belediye meclis kararlarının bir değiştirilip bir reddedildiğini, serbest emsal değişiklikleri verildiğini,  ardından bir anda kararların onaylandığını belirtti.


Plan notlarında belirli bir miktarın belediyeye bağış yapıldığını, yanına da belediyenin gelir elde edeceği plan notlarının düşüldüğünü, şehircilik ilkelerine aykırı plan değişikliklerine karşı dava açtıklarını söyleyen Candan, “Hukuksuz bir şekilde kişi istekleriyle plan değişikliği yapılması doğru olmadığı için dava açtık. Tapu kayıtları incelendiğinde açtığımız parseller kime satılmış öğrenmek mümkün olabilir” dedi.


Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu üyesi Namık Kemal Kaya da emsal değerinin 0,35’ten 2,5 çıkarılmasının sıkıntı olduğunu, konut sayısının 4 kat artması halinde altyapıda sıkıntı yaşanacağını dile getirdi.


Anayurt 


Geri Dön