29 / 03 / 2024

Mimarlar-Workshop 2 projesiyle Avrupa’nın en iyisi seçildi!

 Mimarlar-Workshop 2 projesiyle Avrupa’nın en iyisi seçildi!

Mimarlar-Workshop, Avrupa’nın en prestijli gayrimenkul ve mimari ödüllerinden biri olan ve 24 Eylül’de Londra’da gerçekleşen 'The European Property Awards 2012 ödül töreninde, 2 ayrı projesiyle “Avrupa’nın en başarılı projesi -Best of Europe” ödülüne layı



Projeler, 7 Aralık 2012 tarihinde yarışmanın ikinci aşaması olan “Dünyanın En İyisi-World’s Best Winners” olma yolunda tekrar değerlendirilecekler.


 Tüm dünyadan gayrimenkul projelerini değerlendiren European Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) 18 yıldır düzenleniyor. Yarışmanın 2012 yılı değerlendirmesine  “En İyi Yüksek Bina Mimarisi” kategorisinde Akasya Acıbadem ‘Kent Etabı’ ve “En İyi Ofis İç Mimarisi” kategorisinde Albaraka genel müdürlük binası giriş ve yönetim katları iç mimari projesi ile katılan Mimarlar Workshop, yapılan ilk elemede 2 projede de 5 yıldız alarak Türkiye rakiplerini geride bıraktı. İlgili kategorilerde, katılımcı Avrupa ülkelerinin yarıştığı son aşamada jüri tarafından tekrar değerlendirilen projeler “Avrupa’nın en başarılı projesi” unvanını alarak birinci seçildiler. 


Akasya Acıbadem ‘Kent Etabı’ enerji verimliliği ile öne çıkıyor

“Enİyi Yüksek Bina Mimarisi” kategorisinde ödüle layık bulunan Akasya Acıbadem, SAF Gayrimenkul’un yatırımı olarak hayata geçiyor. 141 bin 250 metrekare arazi üzerinde projelendirilen 3 etaplı Akasya Acıbadem’in ikonik kütlesel etkiye sahip son “Kent” etabında 67.450 metrekare alan sahip rezidans bulunuyor. Toplamda 266 konutun, 165 home-ofisin ve 35 ofisin bulunduğu kusursuz plan çözümlerine sahip Akasya “Kent Etabı”  havuz ve bahçe sulamada gri suların kullanılması, yağmur sularının değerlendirilmesi, kat bahçelerinin yaratılması, verimli aydınlatma otomasyonları ile elde ettiği enerji verimliliği sayesinde Breem sertifikası adayı bir projedir.



Farklı iç mimari çözümleri 

Albaraka genel müdürlük binası giriş ve yönetim katları iç mimari projesinin 2.500 metrekarelik uygulamasında tüm yapıya görsel olarak estetik değer katan ve kullanıcıları için nefes alma alanları sağlayan iç bahçeler, ofis programının teknolojik ve mekânsal olarak günümüz değişen ihtiyaçlarına yanıt veren, bildik kütlesel iç mekân çözümlerinden farklı olanaklara sahip yorumu göze çarpıyor. Malzeme seçimlerinden aydınlatma elemanlarına ve mobilyalara kadar eğrisel formların kullanıldığı projede yeşille bütünleşen şeffaf toplantı salonları, bir bahçeye serpiştirilmiş hissini veren ahşap çalışma üniteleri tasarımı farklı kılan yaklaşımlar arasında.



Geri Dön