25 / 04 / 2024

Türkiye Finans Ümraniye Genel Müdürlük binası Avrupa’nın en iyisi seçildi!

Türkiye Finans Ümraniye Genel Müdürlük binası Avrupa’nın en iyisi seçildi!

Türkiye Finans'ın İstanbul Ümraniye’deki yeni Genel Müdürlük binası ile Avrupa’nın en iyisi seçildi. 



3 Aralık 2018 Pazartesi günü Londra’da gerçekleştirilen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri gecesinde Avrupa’nın En İyi Ofis İç Mimarisi ödülünü alan Türkiye Finans, büyük bir gurur yaşattı. 

Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri kapsamında geçen ay düzenlenen Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde de Türkiye Finans’ın yeni Genel Müdürlüğü “Türkiye’nin En İyi Ofis İç Mimarisi” ödülünü almaya hak kazanmış ve “Avrupa’nın En İyi Ofis İç Mimarisi” ödülüne de aday gösterilmişti. Türkiye Finans, bu ödülü alarak, yeni Genel Müdürlük binasının mimari başarısını üst üste taçlandırmış oldu.

Türkiye Finans Ümraniye Genel Müdürlük binası Avrupa’nın en iyisi seçildi!

Türkiye Finans Genel Müdürlük binası, enerji ve çevre dostu tasarımı ile yeşil bina derecelendirilmesinde Uluslararası Leed Gold Sertifikası’na da sahip. Banka 5 baza katı 28 kule katı olmak üzere toplam 33 kat olarak inşa tasrlandı. Modern ve yalın mimarisiyle ön plana çıkan binada, açık ofis alanlarına iç yeşil bahçeler ve doğal gövdeli ağaçlar yerleştirilerek, çalışanlar için verimlilik hedeflendi. Güneş ışığından faydalanmak amacıyla bina içerisindeki sosyal alanlarda da camekân kısımlar maksimum düzeyde kullanıldı.

Türkiye Finans Genel Müdürlük binasında; iç dekorasyon, dış cephe ve iç peyzaj gibi alanlarda enerji tasarruf oranları yüzde 25’i aşan düzeylere çıkarıldı. Binanın inşaat aşamasında metal, karton ve plastik atıklar geri dönüşüm tesislerine gönderilirken, beton atıklar binada dolgu olarak kullanıldı. Bu sayede inşaat atıklarının da en az yüzde 75’i değerlendirilmiş oldu.


Geri Dön