26 / 04 / 2024

"Mimar(lık) korumanın neresinde?" çalıştayı başladı


Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, "Mimar(lık) korumanın neresinde?" konusunun ele alınacağı Türkiye Mimarlar Çalıştayı başladı



Beypazarı Ticaret Odasında düzenlenen ve 2 gün sürecek çalıştaya, TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Bülent Tuna, Genel Sekreteri Necip Mutlu, oda yetkilileri, Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tanyolaç, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile konuyla ilgili uzmanlar katıldı. Mimarlar Odası Genel Başkanı Tuna, şehirlerin planlanmasında mimarların öneminin çok olduğunu, şehirlerin çok iyi planlanarak imara açılması gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Cengiz Özalp ise çalıştayın ilçelerinde düzenlenmesinden mutluluk duyduğunu belirtti. Şehir planlaması ve çizimlerinde mimarların oldukça önemli olduğunu vurgulayan Özalp, gelecek nesillere daha güzel yerleşim birimleri bırakma konusunda mimarlara önemli görevler düştüğünü ifade etti. Çalıştay kapsamında yarın, "proje ve uygulama süreçlerinde mimarlar", "kültürel miras" gibi konuların yer alacağı oturum düzenlenecek. Oturumu, TMMOB Mimarlar Odası Kültür Miras Komitesi üyesi Zafer Okuducu yönetecek. Çalıştayın ardından katılımcılar, ilçenin tarihi konaklarını ve kültür mirası eserlerini ziyaret edecek. (AA)


Geri Dön