26 / 04 / 2024

Mimarlık tutku ile bağlı olmadan yapılabilecek bir meslek değil!

Mimarlık tutku ile bağlı olmadan yapılabilecek bir meslek değil!

Koray Yavuzer, "Mimarlık mesleği tutku ile bağlı olmadan yapılabilecek bir meslek değil. Bir projenin kağıt üzerinde iyi olması, güzel olması ancak hedef kitleye hitap etmemesi zaten başarılı sonuçlar almayı mümkün kılmaz" dedi...



Ufak bir mimarlık ofisi olarak yola çıkan, zamanla yurt içinde ve yurt dışında başarılı projeler yapan Koray Yavuzer, projelerinin oluşum sürecinden ve projelerinde önem verdiği detayları MAG okurları için anlattı.

Genellikle lüks ofis ve rezidans mimari projelerinde yer alan Koray Yavuzer, şu ifadeleri kullandı; "Bizim esasen yapmak istediğimiz ve çok iyide yapabileceğimizi düşündüğümüz konulardan bir tanesi de lüks otel projeleri. Çünkü bizim her yaptığımız iç dekorasyon projesi aslında kendi içerisinde; salonu bir lobi, yatak odaları bir otel odaları, yemek odası restoranı, ufak çaplı butik restoranları barındırıyor. Biz bu projelerde yaptığımız mimari çizgimizi otel projesinde daha da verimli kullanabileceğimize inanıyoruz"

Ayrıca projelerin başarılı sayılabilmesi için yalnızca kağıt üzerinde iyi olmasının yeterli gelmeyeceğini ifade eden Yavuzer, "Projelerinde doğru hedefleri yakalayıp öncelikle projesine yatırım yapan insanları, iş vereni memnun etmek ardından o projeden ev alan, ofis alan ve içinde yaşayan insanları mutlu edebilmek bir mimarın başarılı olmasındaki en büyük etkendir" ifadelerini kullandı.


Geri Dön