20 / 04 / 2024

Mina Towers: Fikirtepe'nin Bağdat Caddesi!

Mina Towers: Fikirtepe'nin Bağdat Caddesi!

Başaran Yatırım Holding, üçüncü kuşak temsilcisi Hüseyin Başaran'ın ifadesi ile gıda, yatçılık, finans, inşaat, turizm, havacılık, çimento ve enerji olmak üzere farklı sektörlere de yatırımlarına devam ediyor.



Farklı sektörlerde başarılı projeleri hayata geçirerek büyüyen ve 25 yıldan bu yana birçok yatırıma imza atan Başaran Yatırım Holding, üçüncü kuşak temsilcisi Hüseyin Başaran'ın ifadesi ile gıda, yatçılık, finans, inşaat, turizm, havacılık, çimento ve enerji olmak üzere farklı sektörlere de yatırımlarına devam ediyor. Ramada Resort Bodrum ve Ramada Plaza Trabzon deneyimlerinden sonra Başaran Holding gayrimenkul sektöründe Mina Towers ile İstanbul'un bir yatırımcı için en zor alanlarından biri olan Fikirtepe'de. Pek çok yatırımcı için zorlu bir bölge olarak tanımlanabilecek alana yatırımcı olarak giren Başaran Holding'in projesi, arazi eğimini kullanan platform alışveriş kütlesi üzerinde yükselen 25 katlı 6 bloktan oluşuyor. 

Proje 26 bin metrekare arazide, yaklaşık 300 bin metrekare inşaat alanında, her etapta 3 blok olmak üzere iki etapta gerçekleşecek 1500 konut ve 95 birim ticari üniteden oluşuyor. Tekrar eden bloklar her daireye doğu-batı yönünde eşit hakları vermiş. 


Platform daireleri manzara yönünde yükseltmiş. Bloklarda 55 ile 62 metrekare arasında değişen sadece 6 adet 0+1, 62 ile 92 metrekare arasında değişen 1 +1, 110 ile 132 metrekare arasında değişen 2+1, 138 ile 212 metrekare arasında değişen 3+1, 257 metrekarelik 4+1, yaklaşık 300 metrekarelik 5.5+1 daireler bulunuyor. Dairelerin dağılımı her blokta aynı katlar içinde olup, genel olarak büyük daireler üst katlara alınmış. Sadece 6 adet olan 5.5+1 daireler tüm blokların en üst katlarında, yoğunluk ise 2+1 ve 3+1 balkonlu daire tiplerinde. 


Kentsel dönüşümün yoğun olarak devam ettiği Fikirtepe'de Başaran Holding'in hayata geçirdiği Mina Tovvers, grubun farklı sektörlerdeki deneyimlerini ilk kez gayrimenkul alanına taşıyor. Lokasyon ve yalın nitelikte tasarım unsurları projenin önemli özelliklerinden bazıları


Öneri? 

Tek asansör ile her yere ulaşım Mimar Eren Talu imzasını taşıyan Mina Kule'de blokların yalın çözümleri içinde vurgulanan unsurlardan biri düşey sirkülasyon elemanı asansör ile otoparklardan başlayarak, alışveriş, konutlar ve en üst kotta yer alan çatı havuza tek aks üzerinden ulaşımın olanaklı olması. 


Nedir? 


Çatı katında yüzmenin bedeli Kulelerin çatısında konumlandırılan açık yüzme havuzları, SPA ve güneşlenme terasları, kente tepe noktasından bakan esasen en izole alanda. Bloklar arasında kalan boşluklar yerine, havuzun tepeye alınması mahremiyet açısından olumlu, teknik çözüm gerekleri nedeni ile de zor bir öneri. 


Adı 'Fikirtepe'nin Bağdat Caddesi'

 

Fikirtepe dönüşümü içinde, Bağdat Caddesi'ne alternatif olarak düşünülen Mandıra Caddesi cephesi, Mina Tovvers projesinde de alışveriş, kafe, temel ihtiyaçların karşılanacağı birimler ile canlı tutulmaya devam etmiş. Arazinin Mandıra Caddesi boyunca devam eden uzun kenarı, caddeyi domine edecek büyüklükte. Bu nedenle ticari birimlerin dağılımı da önemli. En küçüğü 16 metrekareden başlayan ve 1000 metrekareye kadar çıkan ticari ünitelerin cadde ilişkisi doğrudan, konutlarla ilişkisi ise kontrollü biçimde çözülmüş. 


Cephede doğal mermerin cazibesi


Farklı 20 tipte daire alternatifi ile 2+1 ve 3+1'ler için ulaşılabilir fiyatlar sunmayı hedefleyen projede, antrede vestiyer dolabı, mutfaklarda buzdolabı hariç tüm ankastreler, bulaşık makinesi, asma tavanlar ve gömülü aydınlatma armatürleri, küçüklere 1, büyük dairelere 2 kapalı otopark satışa dahil unsurlardan bazıları. Net kat yüksekliğinin iki metre 75 santim olduğu konutların teslim tarihi 2019. Tam kat yüksekliğinde kullanılan mermer büyük ebat kaplamalar, tüm cam önlerinde ve balkonlarda aynı bant yüksekliğinde yeşil doku ile tamamlanan dış cephedeki sade dil, iç mekan dekorasyonunda önerilmiş. Özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği 3+1 daire tipinde sunulan 20 metrekare teraslar güney cephe avantajı ile en çok talep edilen model olarak belirtiliyor.


 Habertürk 




Geri Dön