26 / 04 / 2024

MIPIM 2015'e İstanbul maketi damga vurdu!

MIPIM 2015'e İstanbul maketi damga vurdu!

Türkiye, 10-13 Mart tarihleri arasında Fransa Cannes'da düzenlenen MIPIM'e damgasını vurdu. Fuarda bu yıl kurulan 'İstanbul çadırı' ve kentin 96 metrekarelik dev maketi yabancı yatırımcıların ilgi odağı haline geldi



10-13 Mart'ta Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM, tüm sektörü aynı çatı altında topladı. Bu yıl 26'ıncı kez gerçekleşen ve 93 ülkenden yatırımcıları ağırlayan fuara bu yıl Türk inşaat sektörü damgasını vurdu. 300 metrekarelik 'İstanbul Çadırı'nın içinde 96 metrekarelik dev İstanbul maketi uluslar arası yatırımcıların yakın markajındaydı. İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) öncülüğünde geliştirilen proje ile İstanbul'un geleceğine yön verecek mega projeler ve kamu yatırımları teknoloji de kullanılarak sergilendi. Uluslararası katılımcıların İstanbul'u görebilecekleri 96 metrekarelik dev kent maketinde her saat başında İstanbul'un seslerini, tarihini yansıtan şovlar yapıldı. Diğer yandan 300 metrekarelik İstanbul Çadırı'nda özel sektörün yanı sıra İstanbul Maketi dışında Beyoğlu Bölgesi 11 metrekarelik maketiyle İstanbul'un kalbi olan Beyoğlu da tanıtıldı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Finans Merkezi ve Batı Ataşehir projelerinin yer aldığı Ataşehir Bölge Maketi'ni ve Kuzu Grup ise Sea Pearl gayrimenkul projesi ayrı maketlerle sergilendi. 


ŞEHİRLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI 

Geçmiş yıllarda özellikle konut ve ofis projelerinin tanıtıldığı fuarda, yerel yönetimlerin katılımlarıyla şehirler ön plana çıktı. Başkent Ankara,  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'nin ve Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) önderliğinde temsil edildi. Türkiye Pavilyonu'nda yer alan Ankara standında Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankapark projesi, Ankara Uluslararası Fuarcılık Ankara Fuar ve Kongre Merkezi projesi , Otonomi ve Podium AVM proje maketleri sergilendi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ise şehir, lojistik, sanayi, turizm, enerji alanlarındaki gayrimenkul yatırım fırsatlarını uluslararası yatırımcılarla paylaştı. Türkiye Pavilyonu'nda 2. büyük standı olan Emlak Konut Gayrimenkul GYO, 111 metrekarelik standında Kayabaşı ve Hoşdere Proje Maketleri ile yer alırken; Söğüt İnşaat Metromall AVM ve Metromall Konutları, Aksoy İnşaat Conrad Otel Projesi ve Artaş İnşaat -Aydınlı Grup ve Invest İnşaat ortaklığıyla inşa edilen Vadistanbul stantları da yer aldı. Fuar alanında ise Türkiye'nin turizmdeki cazibe merkezi Antalya, MIPIM 2015'te Konyaaltı Sahil Projesi, Boğaçayı Projesi, Kepezaltı-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi ve Cruise Limanı başta olmak üzere vizyon projelerinin dünya lansmanını yaptı. 


AÇILIŞI TÜRKİYE YAPTI

2013 ve 2014 yıllarında 2 kez üst üste "Onur Ülke" olarak seçilerek pek çok etkinliğe imza atan Türkiye, MIPIM'de bu yıl da iddialı etkinliklerle yer aldı. 20 bin ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşen Resmi MIPIM Açılış Kokteyli'nin bu yılki ev sahibi İstanbul Ticaret Odası ve Beyoğlu Belediyesi oldu. 


Sabah


Geri Dön