28 / 03 / 2024

Mipim için geri sayım başladı!

Mipim için geri sayım başladı!

Türkiye'nin bu yıl da onur ülkesi olduğu Mipim fuarı için geri sayım başladı. Yabancı yatırımcıya Türkiye'nin sunduğu fırsatlar anlatılacağı fuarda, 18 firma ve 500 un üzerinde katılımcı yer alacak...



Gayrimenkul sektörünün bir araya geldiği en önemli fuarlardan biri olan Mipim için geri sayım başladı. 


Fransa'nın Cannes şehrinde, 1115 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek fuara, 84 ülkeden 20 bini aşkın katılımcı bekleniyor. 

Türkiye, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da fuarda 'onur ülkesi' olarak yerini alacak, onur ülkesi sıfatını Brezilya ve Rusya ile birlikte paylaşacak olan Türkiye, bu yıl da fuara çıkarma yapacak. 

17 Aralık operasyonu sonrasında sektördeki yatırım fırsatlarının zarar görmediği mesajı verilecek. 


18 firma stand açıyor Geçen yıl 28 Türk firmasının stand açarak projelerini tanıttığı ve yaklaşık 700 kişinin katıldığı fuarda bu yıl 18 firma yer alacak. Katılımcı sayısının da 500'ü bulması bekleniyor. 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve  Ankara  Ticaret Odası (ATO) da fuara kendi heyetleriyle katılarak destek verecek. 


Alkaş'ın Türkiye temsilciliğini yaptığı fuarda, Türkiye'nin 600 metrekarelik çadırının yanı sıra ana fuar alanında da firmalar yerini alacak. Alkaş Genel Yatırımcılarla buluşturacak 10 oturum düzenlenecek TÜRKİYE'YE özel 2 ana oturum ve ayrı bir salonda gerçekleştirilecek 10 oturumla birlikte gayrimenkul sektörü tüm yönleriyle ele alınacak. Oturumlarda "Neden Türkiye'ye yatırım yapmalı" sorusunun yanıtları anlatılırken, gayrimenkul sektörü, projeleriyle kendini eşit bir alanda uluslararası bir platformda tanıtma şansı yakalayacak. w YONCA Aközer, Türkiye'nin fuar alanında birçok yerde tanıtımlarının yapılacağını anlatırken, bu yıl Investor Club'a (Yatırımcı Kulubü) sponsor olduklarını söyledi. Investor Club'a Mipim'e katılan 5 bin yönetim kurulu başkanının ziyaretçi olduğunu söyleyen Aközer, "Firmalarımız buraya katılacak ve firma tanıtım broşürlerini dağıtma hakkına sahip olacak" dedi. 

Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, onur ülkesi olan Türkiye'nin fuar alanında ve çevresinde yatırımcıların dikkatini çekecek şekilde tanıtılacağını anlattı. 


Müdürü Yonca Aközer'in verdiği bilgilere göre, fuar alanında Quasar'ı inşa eden ViatransMeydanbey ortak girişimi, Yorum İnşaat, Tema İstanbul'un yapımcıları Mesa-Artaş- ÖztaşKantur Ortak girişimi, Nef Gayrimenkul, Gaya Grup, Esas Gayrimenkul, Mimarlar Workshop, IMS Proje Yönetimi, İstanbul Ticaret Odası, DS Mimarlık, Karaoğlu Peyzaj, Öncüoğlu-ACP Mimarlık, Tabanlıoğlu Mimarlık Proplan Proje Yönetimi gibi firmalar katılacak. Türkiye çadırında ise Emlak Konut, Bak Yapı, CNR Holding, Amstar, Ankara Ticaret Odası, Seramik Tanıtım Grubu bulunacak. Türkiye'den çok sayıda firma da katılımcı olarak fuarda bulunacak. 


Geçen yıl fuarın açılışına sponsor olan Nef, bu yıl da sponsorluğu üstlendi. 


Vatan


Geri Dön