24 / 04 / 2024

Miras kalan tarlaların paylaşımı!

Miras kalan tarlaların paylaşımı!

Miras kalan tarlaların paylaşımı ve devir işlemlerinin nasıl yapılması gerektiği, 6537 sayılı yeni tarla miras kanunu ile yeniden düzenlendi. Peki, miras kalan tarlaların paylaşımı nasıl olur?



Miras kalan tarlaların paylaşımı!

Miras kalan tarlaların paylaşımı ve devir işlemlerinin nasıl yapılması gerektiği, 6537 sayılı yeni tarla miras kanunu ile yeniden düzenlendi.


Kanun gereğince, artık mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Buna göre, miras kalan tarım arazilerinin devri ancak mülkiyetin tamamının devredilmesi ile mümkün oluyor. Hisse devri ancak mirasçılar arasında yapılabiliyor. 


Mirasçılar arasında anlaşma sağlanması hâlinde, mülkiyeti devir işlemleri mirasın açılmasından itibaren bir yıl içinde tamamlanıyor. 


Mayıs ayında dolan intikal işlemleri için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu konu hakkında Mayıs 2015 tarihinde 3 aylık bi süre vermişti. 


Bu 3 aylık ek süre boyunca hala intikal yaptırmayanlar Ağustos sonundan sonra mahkeme süreci ile karşılaşacak. Mahkeme, kardeşlerden birini 'ehil mirasçı' seçerek bedeli karşılığı araziyi verecek ya da 3'üncü bir şahsa satacak.



Ehil mirasçı ne demek?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön