19 / 04 / 2024

Miras sözleşmesinin iptali davası dilekçesi!

Miras sözleşmesinin iptali davası dilekçesi!

Miras sözleşmesinin iptali davası dilekçesi örneği haberimizde yer alıyor. Miras sözleşmesinin iptal davası mirasbırakanın tasarruf ehliyeti bulunmadığı esnada, yanılma, aldatma, korkutma veya zorlama neticesinde yapılmışsa açılabiliyor...




Miras sözleşmesinin iptali davası dilekçesi!

Miras sözleşmesinin iptal davası, mirasbırakanın tasarruf ehliyeti bulunmadığı esnada yapılmışsa, yanılma, aldatma, korkutma veya zorlama neticesinde yapılmışsa, miras sözleşmesinin içeriği, hükme bağlandığı koşullar veya iki tarafa yüklediği edimler hukuka veya ahlaka aykırı ise, miras sözleşmesi kanunda öngörülen şekillere uyulmadan yapılmışsa açılabiliyor. Miras sözleşmesinin iptali davası dilekçesinin örneğini aşağıda inceleyebilirsiniz:

 


Miras sözleşmesinin iptali davası dilekçesi!


.......  MAHKEMESİNE

 

DAVACI            :

 

VEKİLİ             :

 

DAVALI             :

 

KONU               : Miras Sözleşmesinin İptali İstemi.

 

AÇIKLAMALAR :

 

1-) Müvekkilimin babası … ile davalı kiracı … aralarında miras sözleşmesi yapmışlar ve bu sözleşme uyarınca davalının kiracı olarak ikamet ettiği apartman dairesini, müvekkilin babası,  davalıya bağışlamıştır.

 

2-) Miras sözleşmesi …/…/…/ tarihinde yapılmıştır. Müvekkilimin babası bu sözleşme tarihinden  … gün sonra vefat etmiştir.

 

3-) Bu miras sözleşmenin müvekkilimin babasının korkutularak ve aldatılarak yapıldığını düşünmekteyiz. Olayı açığa çıkaracak delilileri bulacağımızı taahhüt ediyoruz.

 

HUKUKİ NEDENLER                  : 4721 S. K. m. 545, 557 ve ilgili mevzuat.

 

HUKUKİ DELİLLER                    : Nüfus kaydı, miras sözleşmesi, tanık beyanları ve diğer deliller.

 

SONUÇ VE İSTEM                                    : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, …/…/… tarihli miras sözleşmesinin iptaline, yargılama giderlerinin davalıya yükletilmesine,  karar verilmesini Yüce Mahkemenizden saygıyla talep ederim.  …/…/…

 

Davacı Vekili

Av.



Miras sözleşmesi örneği!
Miras payının devri nasıl yapılır?
Mirastan çıkarma!
Mirastan men davası!
Mirasın devri!
Tenkis davası miras!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön