25 / 04 / 2024

Miras vergisi 2. taksiti 2017!

Miras vergisi 2. taksiti 2017!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince ödenen miras vergisinde 2. taksit ödemeleri yaklaşıyor. Peki, miras vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman ödenecek?



Miras vergisi, Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Bir kişinin ölümü üzerine, sahibi bulunduğu menkul ve gayrimenkul mallarla bütün hak ve alacaklarının mirasçılarına intikali halinde ödenen bu vergi belli bir süre boyunca belli aylarda ödeniyor. 

 

Ayrıca malların karşılıksız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde de ödenen bu vergi tahakkukundan itibaren üç yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor.

 

2017 yılı miras vergisi için ilk taksit ödemeleri Mayıs ayı içerisinde gerçekleşti. Peki, miras vergisi 2. taksiti ne zaman ödenecek?

 

Miras vergisi 2. taksiti Kasım ayında ödenecek. Ödemeler 1-30 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

 

Veraset ve intikal vergisi, gerçek veya tüzel kişilerce düzenlenen yarışma ve çekilişler ile 5602 sayılı Kanunda tanımlanan şans oyunlarında, yarışma ve çekiliş ile müsabakaların yapıldığı günü takip eden ayın 20 nci günü akşamına kadar ödeniyor. 

 

Bir şahsa, ana, baba, eş ve çocuklarından (evlatlıktan evlat edinenlere yapılan ivazsız intikaller hariç) ivazsız mal intikali halinde vergi, ivazsız intikallere ilişkin tarifede yer alan oranların yarısı uygulanarak hesaplanıyor.

 

Veraset ve intikal vergisi ödemeleri ilgili vergi dairesine yapılacak. Vergi tarifesi ise şu şekilde uygulanacak;

 

Miras vergisi 2. taksiti 2017!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön