24 / 04 / 2024

Mirası reddetme dilekçesi 2015!

Mirası reddetme dilekçesi 2015!

Yasal mirasçıların kendilerine kalan mirası kabul etmeme hakkına sahip oluyor. Kalan mirasın reddedilmesi için Sulh Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor. İşte mirası reddetme dilekçesi 2015..



Mirası reddetme dilekçesi 2015!

Yasal mirasçıların kendilerine kalan mirası kabul etmeme hakkına sahip oluyor. Kalan mirasın reddedilmesi için Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat edilebiliyor.


Medeni Kanunu'na göre miras 3 ay içinde reddedilebiliyor. Bu süre mirasbırakanın ölümünü öğrendikleri; vasiyetname ile atanmış mirasçılar için mirasbırakanın tasarrufunun kendilerine resmen bildirildiği tarihten işlemeye başlıyor. 


Bu tarihten 3 ay içerisinde mahkemeye yazılı veya sözlü olarak talepte bulunulabiliyor. Mirası reddetme dilekçesi 2015 örneği aşağıda yer alıyor:


Mirası reddetme dilekçesi örneği:


……………… SULH HUKUK MAHKEMESİ’NE


DAVACI:

DAVALI:

KONU : Mirasın reddi istemimizin sunulmasından ibarettir.


AÇIKLAMALAR


Dedem …………………, geçirdiği kalp krizi neticesinde …/…/….. tarihinde vefat etmiştir. Geride bıraktığı üç mirasçısından biriyim.


Muris, sağ iken pek çok harcamalar yapmış ve malvarlığını çok aşacak düzeyde borç altına girmiştir.


Bu nedenle de, mirasın reddini talep etmek zorunluluğu doğmuştur.

 

HUKUKİ NEDENLER: MK, HMK, ilgili mevzuat.


HUKUKİ DELİLLER : Nüfus kaydı, tanık beyanları.


NETİCE ve TALEP: Açıklanan nedenlerle murisin bıraktığı mirası reddettiğime ilişkin talebimin kabulüne karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim. 


…/…/…

Davacı


Mirası reddetmenin sonuçları!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön