26 / 04 / 2024

Mithat Yenigün: Türkiye'de yapılan inşaatların kalitesinden memnun değilim!

Mithat Yenigün: Türkiye'de yapılan inşaatların kalitesinden memnun değilim!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı ve Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı olan Mithat Yenigün, yaptığı açıklamada Türkiye'de yapılan inşaat işlerinin kalitesinden memnun olmadığını söyledi.




Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı ve Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, Türkiye'de yapılan inşaat işlerinin kalitesinden memnun olmadığını söyledi. Yenigün, "Ama bunu da yalnız müteahhite yüklemek yanlış olur. Bu bir ekip işidir. Kontrol teşkilatının, denetim firmasının, belediyelerin işini düzgün yapması gerekiyor" dedi. 


Yenigün înşaat olarak hizmet alım ihalelerinde yüksek teklif verdikleri için Toki'den iş alamadıklarını kaydeden Mithat Yenigün, "Şu anki ihale mevzuatı iyi değil. 100 liralık işe 80 lira teklif veren ihaleyi alıyor ardından kalite düşüyor. Her müteahhit işin selametini düşünmeyebilir. Müteahhit yüksek kâr beklentisi içindeyse o işi almamalı. 

Sonra Ankara'da inşaat malzemeleri konusunda merkez bir adres olan Rüzgarlı Sokak'ta  TOKİ  musluğu satılıyor, yazıktır günahtır" ifadelerini kullandı. 


Bu arada, geçtiğimiz ay konut sektörüne The House Residence Bomonti projesi ile giriş yapan Yenigün İnşaat, Özak, Delta ve Ziylan İnşaat ortaklığıyla İstanbul Kazlıçeşme'de hayata geçireceği proje için hazırlıklarınısürdürüyor. 


Sözcü 


Geri Dön