16 / 04 / 2024

MITT Moskova Fuarı açıldı!

MITT Moskova Fuarı açıldı!

Antalya turizminin bu sezon nasıl şekilleneceğinin belirgin işaretlerinin ortaya çıkacağı MITT Moskova Fuarı, bu yıl 22'nci kez kapılarını açtı.



ANTALYA turizminin bıı sezon nasıl şekilleneceğinin belirgin işaretlerinin ortaya çıkacağı MITT Moskova Fuarı kapılarını açtı. Bu yıl 22'inci kez düzenlenen MITT Moskova Fuarı'nda Türkiye ve dolayısıyla Antalya en büyük katılımcı durumunda. Fuarda 8'inci holün tamamını kaplayan Türkiye pavyonunda tanıtım ve pazarlama çalışmaları devlet ve özel sektör tarafından ortaklaşa yürütülüyor. 37 binden fazla kişinin ziyaret etmesi beklenen MITT Moskova Fuarı'na Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de yer aldı. Türkiye standım gezen Çelik, sektör temsilcileri ve katılımcılarla sohbet etti. 



Bakan Çelik, Türkiye standında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Ben de bizzat buraya gelerek turizmcilerimize desteğimi göstermek istedim. Aynı zamanda Rus muhataplarımla çeşitli görüşmeler gerçekleştireceğim. İnşallah aldığımız tedbirler olumlu sonuç verecek" dedi. 



KRİZ YÖNETİMİ YAPILIYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun turizm sektörünün temsilcileriyle yaptığı toplantıyı anımsatan Turizm Bakanı Ömer Çelik şunları söyledi: "Hükümetimiz bizzat Başbakanımız Ahmet Davutoğlu başkanlığında turizm sektörünün temsilcileriyle bir toplantı yaparak, bir buçuk ay önce Rusya'yı da kapsayan önlemler paketi açıkladı. Yürürlüğe giren pakete göre, Rusya'dan 400 bin ve üzeri ziyaretçi getiren tur operatörlerine 100 milyon liraya kadar kredi desteği sağlanması söz konusu olacak. Ayrıca Rusya'dan ülkemize ziyaretçi getiren tur operatörlerinin uçaklarına, uçak başı 6 bin dolar yakıt desteği vereceğiz. Bakanlıktaki arkadaşlarımız son 5 ayda dördüncü kez bu pazara geldiler. Tam bir kriz yönetimi yapıyoruz. Aylar evvel bu durumu öngörerek bir stratejik planlama yapmıştık. Yaptığımız o planlama hiçbir aksama olmaksızın işliyor." 



Büyük ödül Gloria'nın oldu 

CORAL Travel tarafından düzenlenen üçüncü Starway VVorld Best Hotels ödül töreni Moskova'da gerçekleşti. StarWay world Best Hotel ödülleri, 5 binin üzerinde otel arasından dereceye giren en iyi 100 otele verildi. 


TÖRENE 300 KİŞİ KATILDI 

Törende, 'En iyi oteller' kategorisinde Gloria Golf Rresort birinci, Girit'teki Pilot Beach'in ikinci ve Alanya'daki Delphin Deluxe Resort'un üçüncü olduğu açıklandı. Ödüller Coral Travel Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Yurt tarafından verildi. Glroia'nm ödülünü Genel Müdür Fahir Telli aldı. 



Sabah Akdeniz


Geri Dön