20 / 04 / 2024

MLP Sağlık Hizmetleri kira kontratlarını TL'ye çeviriyor!

MLP Sağlık Hizmetleri kira kontratlarını TL'ye çeviriyor!

MLP Sağlık Hizmetleri, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kiralama sözleşmelerindeki yasal düzenlemelere ilişkin açıklama yayınladı.



MLP Sağlık Hizmetleri "gayrimenkul satış ve kiralamasında döviz yasağı kararı" ile birlikte konu ile ilgili çalışmalarına hız verdi. Şirketin 2018 ilk yarı sonuçlarına göre halihazırda kira kontratlarının yüzde 39'u döviz cinsinden.

2018 ilk yarı sonuçlarına göre MLP Sağlık Hizmetleri'nin yurt dışı sağlık turizminden elde ettiği döviz cinsinden gelirlerinin toplam gelirlere oranı yüzde 9 iken, buna karşı giderlerinin toplam gelirler içindeki payı yüzde 7'dir. Kira kontratlarının tamamının TL'ye dönüştürülmesi durumunda toplam giderlerin döviz cinsinden olan kısmının toplam satışlara oranı yüzde 4'e düşecek. 2018'in ilk yarısında yüzde 60'ın üzerinde büyüme gösteren yurt dışı sağlık turizm gelirlerindeki artışın yılın ikinci yarısında da devam etmesi bkleniyor. 


MLP Sağlık Hizmetleri'nin KAP açıklaması: 
12 Eylül 2018 tarihi itibariyle Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında yapılan değişiklik ile, menkul ve gayrimenkul alım satım ile kiralama sözleşmelerinde döviz üzerinden belirlenmiş bedellerin 30 gün içinde Türk lirasına dönüştürülmesiyle ilgili karar yürürlüğe girmiştir.

Şirketimiz bu kararname ile birlikte konu ile ilgili çalışmalarına hız vermiştir. 2018 ilk yarı sonuçlarına göre halihazırda kira kontratlarının %39'u döviz cinsindendir.

2018 ilk yarı sonuçlarına göre Şirketimizin, yurtdışı sağlık turizminden elde ettiği döviz cinsinden gelirlerinin toplam gelirlere oranı %9 iken, buna karşı giderlerinin toplam gelirler içindeki payı %7'dir. Kira kontratlarının tamamının Türk lirasına dönüştürülmesi durumunda toplam giderlerin döviz cinsinden olan kısmının toplam satışlara oranı %4'e düşecektir. 2018'in İlk yarısında %60'ın üzerinde büyüme gösteren yurtdışı sağlık turizm gelirlerindeki artışın yılın ikinci yarısında da devam etmesini beklemekteyiz.

Gayrimenkul satış ve kiralamasında döviz yasağı kararı tam metni!


Geri Dön