19 / 04 / 2024

Mobiliyum 200 yerli mobilya üreticisiyle ihracata katkı sağlayacak!

Mobiliyum 200 yerli mobilya üreticisiyle ihracata katkı sağlayacak!

İnegöl'de, Türkiye'nin en büyük kapalı alana sahip mobilya AVM'si Mobiliyum'un açılışı anneler tarafından yapıldı. 200 yerli mobilya üreticisinin yer aldığı AVM ihracata önemli katkı yapmayı hedefliyor.



Türkiye'deki 200 yerli mobilya üreticisini tek bir çatı altında müşterileriyle buluşturan İnegöl Mobilya AVM (Mobiliyum) 225 bin metrekare kapalı alana sahip olmasıyla Türkiye'nin en büyük kapalı mobilya AVM'si olma özelliğini taşıyor. 10 Mayıs 'Anneler Günü' olması sebebiyle protokol eşleri tarafından kurdelesi kesilerek açılan Mobiliyum, şimdiden ziyaretçi akınına uğradı. 



Mobiliyum Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Özbek, "Bu AVM, İnegöl'ü dünyanın Mobilya Merkezi olma yolunda zirveye taşıyacak. İnegöl'ün 300 milyon Dolar seviyesinde olan ihracat hacmini 1 milyar Dolar'ın üzerine çıkaracaktır. Mobiliyum'u diğer projelerden ayıran başka bir farklılık ise uluslararası kimliğe sahip olmasıdır. 

Projemiz zamanla yabancı müşterilerimizin de Türkiye'yi ziyaret sebebi olacaktır. Müşterilerimiz, otel, restoran ve kafe alanları ile de Mobiliyum'u bir yaşam merkezi olarak değerlendirebilecekler" dedi. 



'EN BÜYÜK AVM'Yİ YAPTILAR 

Vali Münir Karaloğlu ise "İnegöl'ün mobilya üretim ve satışından çok fazla bahsetmeye gerek yok. Tereciye tere satmanın anlamı yok. İnegöl'ün 700 yıldır ağaçla, ağaç sanayi ile uğraştığını biliyorum. Osmanlı donanmasına ağaç temin eden bir ilçeden bahsediyoruz. Bu ilçe önce Ertuğurulgazi caddesini sonra  Ankara  caddesinde bağımsız mobilya shovvromlarını oluşturdu. Olmadı 200 müteşebbis bir araya geldi. Türkiye'nin en büyük AVM'sini yaptılar. 200 iş adamının birbirine güvenmesini çok önemsiyorum" diye kaydetti. 



'DÜNYAYA DAMGA VURACAĞIZ' 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "İlçemizin yüz akı olacak bu proje de emeği olanlara teşekkür ediyorum. Marketing Türkiye, Bursa'da 16 kişiye ödül verecekmiş. Bir tanesi de benmişim. Neden acaba dedim. İnegöl'deki Mobilya sektörünün gidişatı ile alakalı sizlerde ödüle layık görüldünüz diye cevap verdiler. Bundan sonra atacağımız adımlarla mobilya sektöründe ülke ve dünyaya damgamızı vuracağımızı bu projeyle görmüş oluyorum" diye konuştu.



Bursa Haber



Geri Dön